AFSÜ, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans bölümlerinde tam doluluk oranı ile yine en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

AFSÜ %100 DOLULUK ORANINI GEÇTİ

2024-YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda; okul birincileri ve üniversiteye daha önce gitmemiş 34 yaş üzeri kadınlara yönelik kontenjanlarla birlikte,  AFSÜ lisans bölümlerinin 685 kontenjanına, 716 öğrenci yerleşirken, ön lisans programlarına ise 981 kontenjana yine 1038 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre AFSÜ, 2024-2025 Akademik Yılı için bölüm ve programlarına 1754 öğrencinin yerleşmesiyle, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de %100 ü aşan doluluk oranına ulaştı.

Bu sene YKS'ye katılmak için 3 milyon 36 bin 945 kişi başvuruda bulundu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 2 milyon 819 bin 362 kişi ter dökerken, Alan Yeterlilik Testine (AYT) ise 1 milyon 776 bin 496 kişi katıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan ve milyonlarca öğrencinin merakla beklediği yerleştirme sonuçlarına göre AFSÜ’nün lisans bölümleri ve ön lisans programları için belirlenen kontenjanların tamamı doldu. Bu sene AFSÜ’ye, okul birincisi ve üniversiteye daha önce gitmemiş 34 yaş üzeri kadınlara yönelik sadece Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümleri ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının ön lisans programlarına ayrılan kontenjanlarla birlikte 1754 öğrenci kaydolabilecek.

Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ Ailesine Katılanları Tebrik Etti

Dört fakültesindeki 7 lisans programına öğrenci kabul eden AFSÜ’de; lisans bölümleri olan Sağlık Bilimleri Fakültesi için belirlenen 325, Tıp Fakültesi için belirlenen 210, Diş Hekimliği Fakültesi için belirlenen 100 ve Eczacılık Fakültesi için belirlenen 50 ve kontenjanın tamamı doldu. AFSÜ bünyesindeki 3 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 19 programı için belirlenen 1038 kontenjanın da tamamı doldu.

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2024-YKS ile AFSÜ’ye yerleşen aday öğrencilerimizi ve yakınlarını kutlayarak “Sizleri AFSÜ ailesine katıldığınız için tebrik eder ve göstermiş olduğunuz başarının devamını dilerken hepinize AFSÜ'lü olmanın haklı gururunu doyasıya yaşayacağınız başarılı bir öğrenim hayatı temenni ederim.” dedi.

Yeni Kontenjan Düzenlemesi Mezunlarımıza Çalışma Hayatında Rekabet Avantajı Sağlayacak

Prof. Dr. Okumuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu sene bütün devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılmasının ve bazı lisans programlarında kontenjanların düşürülmesinin yükseköğretimde verimliliği artırmak adına atılmış olumlu bir adım olduğunu söyledi. Prof. Dr. Okumuş, “Bu kararı, hem akademisyenlerimizin normal öğretimdeki öğrencilerimize daha verimli bir şekilde danışmanlık yapması hem de bilimsel çalışmalara daha fazla odaklanabilmeleri bakımından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.” diye konuştu.

Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümünde geçtiğimiz yıl 72’şer olan kontenjan sayısının bu sene Beslenme ve Diyetetik Bölümünde 30’a; Eczacılık Fakültesinde ise 50’ye düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Okumuş, bu durumun bölüm mezunlarına çalışma hayatında avantaj sağlayacağını dile getirdi.

Afyonkarahisar, üniversite öğrencilerine hazır!.. Afyonkarahisar, üniversite öğrencilerine hazır!..

Prof. Dr. Okumuş şunları söyledi: “YÖK tarafından kontenjanlara ilişkin ulusal ölçekte yapılan son iyileştirmelerin AFSÜ’de zaten üst seviyede vermekte olduğumuz eğitimin kalitesini hem akademik kadromuz hem de öğrencilerimiz açısından pozitif yönde etkileyeceğine inanıyorum.”

Yeni Öğrencilerimiz Kayıt İşlemlerini Elektronik Ortamda ya da Külliyemizde Yapabilecek

2024-YKS ile AFSÜ’ye yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri tüm programlar için üniversiteye gelmeden E-Devlet şifresiyle elektronik ortamda 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. E-Kayıt yaptıran adaylardan herhangi bir belge istenmeyecek. E-kayıt sistemiyle kayıt yapamayan adaylar ise 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Zafer Sağlık Külliyesine gelerek kayıt olabilecek.

Editör: Birinci Editör