Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş Afyon Gazeteciler Cemiyetinin ziyaretinde flaş açıklamalar yaptı.

İş ortamlarında ruh sağlığı korunmalı İş ortamlarında ruh sağlığı korunmalı

Rektör Okumuş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin blgenin bir tedavi üssü, ayrıca ülkenin teknolojik sağlık üssü haline getirecekelrini söyledi.

AFSÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen bölgenin kısa zamanda sağlık üssüne dönüştüğünü belirten Rektör Okumuş şunları söyledi:

"AFSÜ bir yandan akademik olarak sıralamalarda yerini alırken diğer yandan bölgenin sağlık üssüne dönüşmüş durumda” dedi Rektör Okumuş hastanelerine gelen hasta profilini değerlendirerek,  "Afyonkarahisar’ın kavşak noktası olması nedeniyle en çok travma hastası profiline sahip hastalara hizmet veriyoruz...”

Türkiye’nin en büyük ilaç ön laboratuvarunu kurmak için çalışmaalrın devam ettiğini belirten Prof Dr. Okumuş AFSÜ’yü bilimsel anlamda bir üst haline getirmek için uğraştıklarını söyledi.

Rektör Okumuş, açıklamasında  “AFSÜ olarak Türkiye’nin en büyük ilaç ön araştırma laboratuvarını şu an bitirmiş durumdayız  biyo yararlılık ve biyo eşdeğerlik anlamında Faz 1 çalışmalarını Türkiye’de ilk defa merkezimizde  yapıyoruz” dedi.

Okumuş Biyo yararlılık ve biyo çeşitlilik noktasında Türkiye’de bir ilk olacak merkezinin cihaz ihtiyacının Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte alındığını ifade ederek “Merkezimizin teknolojik  cihazları için bakanımızdan söz aldık teknolojik cihazların yarısını karşılayacaklarını bildirdiler merkez gittiğinde Türkiye’nin en büyük araştırma merkezi olacak” dedi.

Editör: Birinci Editör