Afyon Haber

Afyonkarahisar Belediyesi, Veli Cengiz'e cevap verdi

Afyonkarahisar Beeldiyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz'in iddialarına cevap verdi.

Abone Ol

Afyonkarahisar Beeldiyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz'in iddialarına cevap verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"2019 yılından bu yana Belediyemiz, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile protokol imzalayarak, Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz hatıralarını yad etmek amacıyla Etem TEM Fotoğraf Yarışması düzenlemektedir.

                Bu yıl da “Etem TEM 6. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI” yapılması amacıyla Dernek başkanının talebiyle mahalli idareler seçiminden 6 gün önce, görev süresinin son haftasında olan Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK ile protokol imzalanmıştır.

                Gönül isterdi ki; sayın dernek başkanı sadece 1 hafta daha bekleyerek yeni seçilecek olan belediye başkanı ile daha kapsamlı bir protokolü Nisan ayı içerisinde imzalasa idi. Hem daha etik bir hareket sergilenmiş olurdu. Hem de, 2 sayfa 10 maddeden ibaret olan protokolü daha kapsamlı hale getirerek sayın dernek başkanının taleplerinin daha fazlasını, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırasına uygun şekilde gerçekleştirebilirdik.

                Derneğin araç talebi konulu dilekçesine istinaden; Belediye Başkan Yardımcımız Cem KASAPOĞLU imzasıyla da derneğe verdiğimiz cevabi yazımızda; “…. İl ziyaretleri için protokol kapsamında araç temini bulunmamakta olup, protokol kapsamında belediyemiz görev ve sorumlulukları yerine getirilmektedir. Talep edilen tarihlerde Dünya Motokros Şampiyonası, Motofest etkinliklerinden dolayı yoğunluk sebebiyle araç temininde yardımcı olunamamıştır.” denilmiştir. Ayrıca aynı tarihlerde, yurt içinden 4 ekip, yurtdışından 8 ekip olmak üzere, Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali kapsamında da 12 ekibi ilimizde ağırladık.

                Ekte paylaşacağımız protokolü kamuoyunun takdirlerine sunuyor, söz konusu Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğunda gerisinin teferruat olduğunun bilinmesini istiyoruz."