Afyonkarahisar İl Genel Meclisi 2024 Yılı Eylül Ayı Toplantısı, İl Genel Meclisi Salonundan 2 Eylül 2024 te toplnıyor.

Toplntının gündem maddeleri şöyle:

2.      İlimizde yürütülen, yapımı ve gerçekleştirilmesi önem arz eden projelerimiz ile İl Özel İdaresinin zorunlu ihtiyaçlarına ait harcama kalemlerinde, 2024 Mali Yılı Gider Bütçesi ile ayrılan ödeneklerin yetersiz geldiğinden dolayı ek ödenek düzenlenmesi konusunun görüşülmesi.

3.      İlimiz Sandıklı ilçesine bağlı Akin Köyünde yer alan, 1420 parsel numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait 35.875,35 m² lik taşınmazlar üzerinde "Depolama Alanı (Kayadan Oyma Depolama Alanı)" amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülmesi.

ANDA ekibi Frig Koşusunda ANDA ekibi Frig Koşusunda

4.      İlimiz Emirdağ İlçesine bağlı Tabaklar Köyünde yer alan, tapusunda Belen Mevkii, 147, 821 ve 822 parsel numarası ile kayıtlı, taşınmazlar üzerinde "Konut Alanı" amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülmesi.

5.      İlimiz İscehisar İlçesine bağlı Karaağaç Köyünde yer alan, tapusunda Tepe Dibi Mevkii, 134 ada, 239 parsel numarası ile kayıtlı, taşınmaz üzerinde "Sanayi Tesis Alanı" amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülmesi.

6.      İlimize bağlı 421 köyde bulunan, içme suyu tesislerinin pompa arızalarının giderilmesinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için Araç üstü Derin Kuyu Dalgıç Pompa Sökme Vinci alınması konusunun görüşülmesi.

7.      İlimiz İhsaniye İlçesi Karacaahmet Köyünde bulunan, mülkiyeti İdaremize ait olan, 329 ve 3847 parsel numaralı taşınmazların Karacaahmet Camii ve Türbesinin çevresinde olmasından dolayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü adına bedelsiz devir edilmesi konusunun görüşülmesi.

8.      İlimiz Sandıklı ilçesine bağlı Ballık Köyünde yer alan, tapusunda Karagedik Mevkii, 1784 parsel numarası ile kayıtlı, "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis alanı (Güneş Enerji Santrali)" amaçlı nazım ve uygulama imar planında plan notu değiştirilmesi amacıyla hazırlanan İmar Planı ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülmesi.

9.      İl Özel İdaresi 2024 Mali Yılı Bütçesi ile Patoloji Birimine Doku Takip Cihazı Alımı için ayrılan ödeneğin tahsis değişikliği yapılarak, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Tıbbı Cihaz Alımı harcama kalemine aktarılması konusunun görüşülmesi.

10.  İl Özel İdaresinde görev yapan 657 Sayılı Kanuna tabi memur personellerin, kadro derecelerinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi.

11.  Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün  Gömü Su Birliği Güneş Enerji Sistemi Kurulumu bütçe hesabında bulunan ödeneğin,  İçme Suyu Sondaj ENH Tesis Yapım Bakım ve Onarım Gideri bütçe hesabına aktarılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

12.  İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 03 AJ 369 plakalı Ford marka otobüse ihtiyaç kalmadığından tahsisinin iptal edilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

13.  Kızılay İçecek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi mevcut Doğal Mineralli Su (Madensuyu) işletme tesislerinin ihtiyacı olan Mineralli suyun karşılanması amacıyla, intibakı İdaremiz adına yapılmak üzere, 1 adet Doğal Mineralli Su kuyusu açmak için izin verilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

14.  İlimiz Sandıklı İlçesi Ekinhisar Köyü içme suyu deposunun bakım ve onarımının yapılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

15.  İlimiz Hocalar İlçesine bağlı Akcadere Köyündeki içme suyu yetersiz geldiğinden yeni sondaj kuyusu açılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

16.  İlimiz Dinar İlçesi Yüksel Köyü içme suyu hattının özel mülkiyetli gül tarlalarından geçtiğinden dolayı su hattı deforme olmuş ve kullanılmaz duruma geldiğinden su hattının  yerinin değiştirilerek yenilenmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

17.  İlimiz Çobanlar İlçesine bağlı Göynük Köyündeki İçme suyu kuyusundaki su yetersiz geldiğinden yeni sondaj kuyusu açılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

18.  limiz Şuhut İlçesine bağlı Çakırözü Köyünün yeni imara açılmış olan bölgesinde alt yapı, içme suyu ve su deposu yapılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

19.  İhtisas Komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi.

20.  İl Genel Meclis Üyelerinin Başkanlığa sunacağı önergelerin, ilgili komisyonlara havalesi,

21.   İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesi gereğince, gelecek ay İl Genel Meclisinin toplantı gün ve saatinin belirlenmesi ve kapanış.

Editör: Birinci Editör