Teknofest 2024 Finallerinde 3 Türkiye Derecesi birden Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden...

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden bir başarı daha... Dumlupınar BİLSEM ekipleri Teknofest - TÜBİTAK  2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişiklikleri Araştırma Projeleri yarışmaları Türkiye finallerinde 3 derece birden alarak yine bir rekora imza attı.

Afyon Olgunlaşma Enstitüsü ek binası hizmete hazır Afyon Olgunlaşma Enstitüsü ek binası hizmete hazır

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin proje ekibi,  2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri yarışmasında Kutup Çizgisi Takımı Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Danışmanlığını Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk'ün yaptığı Öğrenci Aslı Kilci'nin projesi  Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin VR Laboratorians Takımı, 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişiklikleri Araştırma Projeleri yarışmasında Toplumsal Farkındalık kategorisinde Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Danışmanlığını Bilişim Öğretmeni Hidayet Kılcan ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Savaş Özbey'in yaptığı öğrenciler Abdurrahman Lafçı, Tunahan Kalıcak ve Ömer Faruk Demir'in projesi Türkiye ikinci oldu.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin Star - Gıda Takımı, 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişiklikleri Araştırma Projeleri yarışması  Sürdürülebilirlik ve Refah Kategorisinde Türkiye 3.'sü oldu.

Danışmanlığını Kimya Öğretmeni Yıldız Leblebicier'in yaptığı, öğrenciler Büşra Likoğlu, Yalçın Akman ve Mustafa Yiğit Dereli'nin projesi Türkiye üçüncüsü oldu.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Teknofest TÜBİTAK  2024  2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişiklikleri Araştırma Projeleri yarışmalarında Türkiye derecesi alan öğrencileri, öğretmenleri ve okulu kutladı.

Vali Yiğitbaşı mesajında " Afyonkarahisar'dan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri yarışması ile 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişiklikleri Araştırma Projeleri yarışmasında Türkiye 1.’liği, 2.’liği ve 3.’lüğü elde eden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

Dumlupinar Bilsem

Editör: Birinci Editör