Afyonkarahisar’da bir çay bahçesi işletmecisi, evinin yakınında bulduğu ve yaklaşık 500 bin TL değerinde altın, döviz ve Türk Lirası içeren çantayı polis karakoluna teslim ederek takdir topladı. Mahmut Ülker isimli çaycı, "Yapmam gerekeni yaptım ve olması gereken buydu. Ağlayanın malı gülene yaramaz, her zaman sağduyulu olmalıyız” dedi.

Dinar ilçesi Fatih Mahallesi’nde yaşayan Mahmut Ülker, evine dönerken apartman yakınındaki bir duvarda çanta buldu. Çantanın içini kontrol eden Ülker, değerli eşyalarla dolu olduğunu fark etti. Çantanın sahibini bulmaya çalıştıktan sonra, çantayı evine götürdü. Bir süre sonra sahibinin çıkmadığını gören Ülker, karısını da yanına alarak polis karakoluna gitti ve çantayı tutanak karşılığında teslim etti. 

Ülker'in bu örnek davranışı, çay bahçesinin bulunduğu Karahacılı köyünün Muhtarı Mehmet Kara ve Kaymakam Kemal Duru tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. 

Mehmet Mühsürler'den Afyonkarahisar'a yatırım müjdesi Mehmet Mühsürler'den Afyonkarahisar'a yatırım müjdesi

Ülker, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, "Önce insanlık, para her zaman ikinci planda. Çantayı bulduğumda 15 dakika sahibinin çıkmasını bekledim, sonra karımla birlikte karakola götürdük ve polise teslim ettik. Her zaman sağduyulu olmalıyız" dedi.

Polis ekipleri, yaptığı inceleme sonucunda çantanın sahibine ulaşarak içindeki yaklaşık 500 bin TL değerindeki ziynet ve parayı eksiksiz bir şekilde teslim etti.

Editör: Birinci Editör