Afyonspor Kulübü Başkanı Nadir Güzbey basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Burcu Köksal: Afyonspor bizim her şeyimiz Başkan Burcu Köksal: Afyonspor bizim her şeyimiz

 Afyonspor Kulübü Başkanı Nadir Güzbey Afyonspor'un geçtiği zor günlere dair konuşarak, "Geçtiğimiz sezondan alınması gereken dersler var. Bu hataların tekrarlanmaması gerekiyor. Çünkü bu takım Afyon'un kamu kaynakları ile kurulmuş tek profesyonel takımı. Biz neden başkan olmak zorunda kaldık ve yönetimimiz ne zaman bu görevi üstlenmek zorunda kaldı öncelikle bunu irdelemek gerekiyor. Spor camiası veya taraftarlar tarafından birçok konu bilinmiyor. Şehrimizin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri, yetkili ve yetkisiz kişilerle birçok toplantılar yapıldı ve bu sıkıntılı süreçte bu sorunu çözemediler, durum çok daha vahim duruma geldi. Kulübün içinden veya şehri yöneten diyeyim sevdiğim bazı insanlar beni ziyaret ettiler gazeteci kimliğimden dolayı. Kulüp içindeki olayların vahim olmasından dolayı biz devreye girmek zorunda kaldık. Birçok toplantı yaptık ve devlet aklını devreye almak zorunda kaldık. Kongre kararı aldık ama kongrede aday çıkmadı. Afyonspor'un puanı 29, as kadroda bulunan 15 oyuncusu gitmiş,  takımı forması yok maça çıkamayan, maçlara, antrenmanlara yürüyerek giden bir takım vardı. Bu şartlarda oyuncuların moral motivasyonu oldukça düşüktü” ifadelerini kullandı.

Afyonspor Kulübü Başkanı Nadir Güzbey, geçtiğimiz seçim sürecinde bir çok siyasinin sözü olduğuna değindi. Başkan Güzbey, sözlerine şöyle devam etti. Güzbey “Kulübü kaos için de bir ortamda aldık. Öncelikle transfer yasağını aştık. Seçim sürecinde olduğumuz için de birçok siyasinin sözü vardı. Bu karşınızdaki yönetim hiç yapmadıysa 85 milyon lira para kazandırdı ve takımın bir alt lige düşmesine müsaade etmedi. 31 Mart seçimleri bittikten sonra Burcu Hanım'la bir görüşme yaptık. Seçim sürecinde Afyon halkına bir sözü vardı, Süper Lig sözü vardı. Bunu yapabilmek için de yeni yönetim oluşturması ve kendi ekibiyle çalışmasını kendisine tavsiye ettim. Gel işte bana bizim bir başkanımız var o da sizsiniz sizinle devam etmek istiyoruz, bizim Afyon Belediyesi ile ilgili işlere odaklanmamız gerekiyor dedi. Ben ısrarla kendisine sezon sonuna kadar devam edebileceğimi daha sonra bu göreve devam etmeyeceğimi söyledim. Daha sonraki süreçte yönetim çalışmamız var zaten kendisi de açıkladı. Kamuoyunda Afyonspor transfer yapmıyor gibi söylentiler duyuyorum, hayır transfer çalışmalarımız hala devam ediyor. Geçen hafta Hakkı olmadıkları halde 7 kişi bu kulübü icraya verdi. Tek tek hepsi ile uğraşacağım. Hamdolsun birisini iptal ettirdik. Hakkı olmadan bu kulübü yemek isteyenlerin hepsi ile uğraşacağım. Dün karşısında oldum yarın da karşısında olacağım" dedi

2024-2025 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek Afyonspor'da Başkan Nadir Güzbey, kulübün 53 milyon TL borcu olduğunu ifade ederek, "Yeni sezona başlamak için de toplam 89 milyon TL para lazım" dedi.


Afyonspor Başkanı Nadir Güzbey, takımın durumu ve yeni sezon hazırlıkları hakkında basın toplantısı düzenledi. Transfer çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Başkan Güzbey, 2. Lig'de yabancı oyuncu transferi için federasyonda çalışmalar olduğunu belirtti. Başkan Güzbey, "Şu anda federasyonda 2. ve 3. Lig'de yaşanan maliyet sorununu çözmek için yabancı oyuncu transferi konusunda çalışmalar var. 2. Lig'deki kulüpler de yabancı transferi yapılabilecek. Yabancı oyuncu transferi gerçekleşirse maliyetler oldukça düşecektir diye düşünüyorum" dedi.

"Yeni sezona başlamak için toplam 89 milyon TL para lazım"
Kulübün mevcut borcundan bahseden Başkan Güzbey,

açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Biz göreve geldiğimizde, bırakın deplasmana gitmeyi otelden antrenman sahasına gidecek otobüsü olmayan bir kulüpten bahsediyoruz. Benim personelim bayrama harçlık almadan gitmiş, maaşlar zaten yok. İlk defa bu kulüpte böyle bir durum yaşanmış. Şu anda kulübün 53 milyon TL civarında bir borcu var. Bu borcun ödenmesi gerekiyor. Fakat lige çıkmak için şu anda forma tasarımında isimlerin yazımı dahil olmak üzere bir çok şey hazır. Takım hazır, her şey hazır. Takım lige çıkabilecek durumda. Federasyon daha önce 3 milyon TL katkı sunuyordu. Bu sezon 15 milyon TL gibi güzel bir ödeme için çalışmalar yapıyor. Kulübe çok faydası olacak. Yeni sezona başlamak için de toplam 89 milyon TL para lazım. Ciddi bir miktar."

Editör: Birinci Editör