AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 23’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, 25. Dönem Milletvekili Remziye Sıvacı, kurucu il yönetim kurulu üyeleri ve il yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper ve çok sayıda teşkilat mensubu katılım sağladı.

 Whatsapp Image 2024 08 14 At 16.32.42 (1)

“AK Parti’yi vesayete ve makus talihine kılıç çekti”

İl Başkanı Av. Turgay Şahin basın açıklamasında bir konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi, “Çok partili siyasi hayata geçişimizden 2001’e kadar, siyasetin de ötesinde, çok başka bir mücadele vardı Türkiye’de...

Askeri vesayet, Akademik vesayet, Sermaye Vesayeti, altında yol almaya, ilerlemeye çalışan siyasetin önüne, nihayetinde hep bir duvar çıkıyor, sık sık demokrasiye reset atılıyor; milli irade eninde sonunda vesayet karşısında pes etmek zorunda bırakılıyordu.

Bu kısır döngünün son halkası olan post modern darbenin mottosu olan “28 Şubat bin yıl sürecek” diyenler, aslında meselenin ve kavganın ne olduğunu da tarif etmişlerdi.

Necip Fazıl’ın

Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilâç;

Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilâç.

dediği, siyasetin emir eri olduğu dönem işte  budur!

Ancak Türk Milleti bu köleliğe daha fazla katlanamayacağını gösterdi, 2001’de AK Parti’yi kurarak vesayete ve makus talihine kılıç çekti!

Yeni bir dönem başlamak üzereydi…

Elbette ki 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti’ye oy veren her vatandaş bu okumayı “vesayet- milli irade” mücadelesi üzerinden yapmamış olabilir. O dönem herkesin rahatsızlıkları farklıydı. Kimisi, başörtüsü üzerinden yaşanan ayrıştırmayı tasvip etmedi; kimisi Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizlerinden dolayı “yeter artık” dedi; kimisi teröre, kimisi “muasır medeniyet” hedefinden üç beş asır geride kalmamıza tepki verdi; kimisi de atanmış bir Cumhurbaşkanı’nın seçilmiş başbakana anayasa kitapçığı fırlatarak ayar vermeye çalışmasını hazmedemedi. Herkesin gerekçesi farklı olsa bile, tavrı hemen hemen aynı oldu: Bir “yeni” aradı ve buldu.

Üstadın,

Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni!

Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez Yeni!

Mısralarında müjdelediği o “yeni” bir siyasi lider kimliğinde mücessem hale gelmiş, milletin engin sabrının sonunda nihayet siyaset sahnesinde gerçek, organik, milli ve omurgalı bir lider olarak Recep Tayyip ERDOĞAN belirmiştir.

Ak Parti Afyon-2

“AK Parti ötekileştirmeyen bir çatıdır”

Milletin beklediği ve bulduğu yeni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde somut ve elle tutulur, gözle görülür bir başarı elde eden, susuz İstanbul’u tekrardan yaşanacak bir şehir yapan, toplumun her kesimine söyleyecek sözü ve açık bir kapısı olan, geleceğin lideri olacağı anlaşıldığı için apar topar hapse atılmış bir lider ve yanındaki yol arkadaşlarıydı…

AK Parti organik bir partiydi… Bir başka ifadeyle, AK Parti siyaset mühendisliğine içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuş ve hep de bu şekilde yol yürümüştü.

Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktığında başarısızlığa mahkûm bulunmasının sebebi işte budur.

Biz tek vazifemizi Hakk’a ve halka hizmet olarak görüyoruz.

AK Parti’nin önemli farkı, gerçek anlamda milletin içinden çıkmış bir parti olmasıydı. Profesörün de seyyar satıcının da kendine yakın hissettiği, ulaşabildiği, kapısını çalabileceği, en önemlisi de kendini ait hissettiği, kimseyi yadırgamayan ve ötekileştirmeyen bir siyasi çatıydı.

 “Yeni ama kirli bir dünya var karşımızda”

Rahminde cemiyetin, ben doğum sancısıyım!

Mukaddes emanetin dönmez dâvacısıyım!

Mısranın karşılığı olacak bir siyasi müessese işte böyle doğdu, sancılı bir doğumun ardından Türk Siyasi hayatına yön verecek, her anlamda ve alanda yenilikler, rekorlar, sıçramalar ortaya koyacak AKPARTİ, Türkiye ve Türk Milletine merhaba demiş oldu…

Bu çatı altında Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile IMF’yi Türkiye gündeminden çıkarttık. Türkiye ilk kez tek haneli enflasyon rakamıyla, yüzde 4’lere yaklaşan faiz oranıyla, kişi başı 10 bin dolar Milli Gelir dağılımıyla, Avrupa’da görmediğimiz otoyollarla, şehir gibi şehir hastaneleriyle yine AK Parti ile tanıştı. Bir dönem başörtülü insanların üniversitede coplandığı bu ülkede başörtülü hâkim, doktor, öğretim görevlileri oldu ve hiçbir sorun yaşanmadı. “Mega Yatırım-Dünyanın En büyüğü” kavramları hayatımıza girdi.  Sadece terör ve şehit haberleri ile gündeme gelen, “Sivas’ın ötesi” diye tarif edilerek bir anlamda Türkiye’den fikren koparılmak istenen bir bölgeyi terör ikliminden kurtarıp Tunceli’de rafting, Hakkâri’de kayak merkezi, Pülümür’de festival, Van Gölünde Yat Limanı, Doğu Ekspresi’nde bilet bulamama, Gabar’da petrol çıkarma gibi gelişmelerle yeniden oyuna soktuk. Esnafı haraca kesecek noktaya gelmiş PKK’yı, mağaralardan çıkamaz hale getiren de yine AK Parti iktidarı oldu.

Belki de en önemlisi, tüm bunları ciddi ataklara rağmen yapmış olmamızdır. 27 Nisan E-Muhtıra, 7 Şubat MİT Kumpası, Gezi Olayları, 17-25 Aralık Kumpası, 7 Haziran 2015 Seçimleri sonrası tırmandırılan kanlı terör eylemleri, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi ataklar karşısında siyasi istikrarımızı korumayı başardık ve her seferinde cevabı milletin sandıktaki desteğiyle verdik. Bunun dışında Suriye İç Savaşı’nın tetiklediği göç akımı, DEAŞ terör örgütünün saldırıları, FETÖ’nün bitmeyen ihanetinin yurtdışından desteklenmesi, güney sınırlarımızda Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı gibi harekatları yapmak zorunda bırakan terör ortamı, AK Parti hükümetlerinin önüne çıkarılmış küresel sınavlardı.

Tabi bir de afet sınavlarımız oldu. Üst üste gelen depremler ve orman yangınları bir yana, tüm dünyayı eve kilitleyen ve tüm dengeleri alt üst eden Covid-19 salgınını da yine AK Parti hükümetleri eliyle yönettik. Son olarak yaşanan 6 Şubat 2023 depremi ise tüm bu 23 yılın belki de en zor, en acı günüydü. Geldiğimiz günde, yeni ama kirli bir dünya var karşımızda

NATO çatırdıyor, müttefiklerine karşı pozisyon almakta beis görmüyor

“Türkiye'ye saldırması için Suriye'de PKK'yı hazırlıyoruz” demekten çekinmeyen bir ABD var karşımızda A.B. anlamı ve önemini yitirdi, Ukrayna üzerinden tezgahlanan bitmeyecek bir savaşın pençesinden nasıl kurtulacaklarını acı acı düşünüyorlar. ABD'nin; Ege adalarına, Dedeağaç'a askeri yığınağı doğrudan Türkiye'ye karşı bir hazırlık olduğunu düşündürecek çok sayıda veri mevcut….

Ama çok önemli ve yepyeni bir tehlike daha ortaya çıktı. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa; Kıbrıs Rum Kesimi'ne (Aynı zamanda Doğu Akdeniz'e) çok yoğun askeri yığınak yapıyor. Görünüşte amaç, Lübnan savaşı ve İsrail'i savunmak. Peki ama ya bu silahlar da Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Türkiye'ye dönerse!

Bütün bunlara; Irak ve Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye saldırı için yapılan hazırlıkları (PKK/YPG) da ekleyelim. İşte buna "Yüzyıllık Kuşatma" diyoruz…

O halde üstadın bir şiirini daha ekleyelim ve bitirelim:

Bu nasıl bir dünya hikâyesi zor;

Mekânı bir satıh, zamanı vehim.

Bütün bir kâinat muşamba dekor,

Milletvekili Taytak, şehidimizin baba ocağında Milletvekili Taytak, şehidimizin baba ocağında

Bütün bir insanlık yalana teslim.

Ve fakat tüm bunların karşısında dimdik duran bir Lider; Recep Tayyip ERDOĞAN, liderinin etrafında kenetlenmiş bir siyasi parti; AKPARTİ ve kuruluşundan bugüne enerjisini, heyecanını, istikametini bozmayan kutlu kadrolar var…

AKPARTİ var.

23 Yıldır var

Ve inşallah hep var olacak…”

“Birçok engele rağmen bu günlere geldik”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya yaptığı konuşmada AK Parti’nin birçok sıkıntıyı bertaraf edip bugünlere geldiği vurgulayarak, “Türkiye’de 99 seçimlerinde iktidara gelen Başbakan Bülent Ecevit, ekonomik sıkıntılarında var olduğu dönemde üç yıl sonra erken seçim kararı almıştı. 14 Ağustos 2001 tarihinde ise Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bulundu. Fakat Cumhurbaşkanımız genel başkanımız 3 Kasım 2002’de ki seçimlere giremedi. Sonraki süreçte Cumhurbaşkanımız 2003’ten bu yana başkanlık ve cumhurbaşkanlığı görevleriyle bu memlekete bu millete büyük hizmetler yaptı. O günden bugüne kadar birçok engelle karşılaştık. 2002 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanımız listeye alınmamasından, 2004 yılında sarı kız ay ışığı operasyonları ve 2007’de 367 krizi ile Cumhurbaşkanı seçtirilmemesine kadar birçok engelle karşılaştı. Yine 2008 14 Mayıs’ta AK Parti’yi kapatma davası açıldı. 7 Şubat’ta FETÖ’cü terör örgütünün krizleriyle Hakan Fidan Bey’i gözaltına almaya çalıştılar. Ülkemize büyük bir maliyeti olan gezi olaylarıyla karşı karşıya kaldı. Hain FETÖ’nün darbe girişimini de şahit olduk. Fakat bu yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen 2503 bin dolardan 13 bin dolara kadar milli gelirimizi artıran bir hükümet olduk” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Milletvekili Özkaya, “2002’den bu yana büyük ekonomik refahı ve kalkınmayı büyük hizmetleri yapmışsa yine bu ekonomik sıkıntılardan bizi kurtaracak ve yeniden bir rahatlama sağlayacak ve yeniden bir umudu sağlayacak olan AK Parti. Tüm bunları da Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağız. Karanlığın en çok olduğu zamanlar gün ışığının yakın olduğu vakitlerdir. Bugün ki yaşadığımız ekonomik sıkıntıları atlatıp üstesinden geleceğimizden ve AK Parti’mizi yine birinci parti yapacağımıza inancımız tam. Bizim yaptığımız yolların bakımını yapabilmek oluşturduğumuz yeşil alanları sulamak ve bakımını yapmak bile büyük bir başarıdır. Milletimizin iradesine boynumuz kıldan ince. Milletimiz demokratik olarak 23 yıldır AK Parti’mizi seçimlerde birinci yaptığında ‘ne yapalım yani diyenler’ kendileri seçildiğinde ‘ben seçildim bana saygı gösterilsin’ diyorlar. Ben de diyorum ki saygı görmek isteyen önce saygı gösterecek. Sözlerime son vermeden önce hep birlikte nice 23 yıllara diyorum. Umudun partisi AK Parti’dir.

“Umudun, geleceğin ve icraatın partisi AK Parti’dir.”

Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, “AK Parti’mizin bugün 23’üncü yılı, yani partimiz 23 yaşında bir çocuğun doğup büyüdükten sonra ki en verimli çağı diyebiliriz. Partimiz kurulduğu gün 14 Ağustos 2001 yılında her şey güllük gülistanlık değildi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a muhtar bile olamaz derken ödediği bedel karşısında, aslında vermemesi gereken fakat vermek zorunda bırakıldığı mücadeleler sonunda muhtar oldu ama Cumhurbaşkanımız oldu elhamdülillah. Bizler partimizin kurulduğu günden bugüne kadar nice badireler atlattık nice mücadeleler verdik. 15 Temmuz 2016 yılında ise bu ülkeyi adeta temelinden dinamitle patlatarak yok etmek isteyen kitleye karşı mücadele ettik. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milletimi meydanlara davet ediyorum’ cümlesiyle, milletimizin ferasetiyle 15 Temmuz’da büyük bir belayı başımızdan def ettik. Cumhurbaşkanımız 10 yıl önce 10 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halk oylaması yapılarak %52 oranında oyla seçildi. Tabi birileri diyor ki ben sandıktan çıktım, seçildim. Siyasetçilerin hepsi sandıktan çıkıyor. Biz kez daha söylemek istiyorum bizler vatandaşımızın kullandığı oyları ve sandıktan çıkan sonuçları her zaman baş tacı yaptık. Bizler yine aynı şeyi söylüyoruz ve herkesten de aynı saygıyı bekliyoruz.

Bir kez daha belirtmek istiyorum; Cumhurbaşkanımız bugüne kadar yapılamaz denilenleri yaptı. Başarılamaz denen ne varsa başardı. Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada mazlum milletlerin umudu oldu. Böyle bir liderin kurduğu partide çalışmak, hizmet etmek ise bizlere nasip oldu. Ne kadar şükretsek azdır. Umudun, geleceğin ve icraatın partisi AK Parti’dir.”

Sözlerinin devamında AK Parti’nin 23 yıldır yaptığı hizmetlere değinen Milletvekili Yurdunuseven, “Eğitim alanında fırsat eşitliği sağlayarak katsayıyı ortadan kaldırdık. Baş örtüsü zulmüne son verdik. Ekonomimizde paradan altı sıfırı attık. 2013 yılında IMF’ye olan borcumuzu sıfırladık. 2024 yılının Temmuz ayı itibariyle aylık ihracatımız 22 milyar 512 milyon TL’ye ulaştı. Enerji alanında da büyük yatırımlar gerçekleştirerek, fatih Yavuz, Kanuni ve Abdülhamit Han sondaj gemilerimizle Barbaros Hayretti Paşa ve Oruç Reis sismik arama gemilerimizle hem petrol hem de doğalgaz arıyoruz. Akkuyu nükleer enerji santralimizle enerji sarfiyatımızın %5’ini karşılayacağız. 2001 yılı öncesinde çok fazla yaşadığımız elektrik kesintilerini artık yaşamıyoruz. Sağlık alanımızda nelerden nelere geldiğimizi de hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Kültür alanında da yine önemli çalışmalara imza attık” sözlerine yer verdi.

“Bu kutlu dava gençlerle devam edecek”

25. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Remziye Sıvacı’da bir konuşma yaparak, “Ben öncelikle AK Parti üyesi olmaktan ve AK Parti’nin bir milletvekili olarak millete hizmet etmekten her zaman gurur duyduğumu bir kez daha burada belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan bu kutlu davanın gençlerle birlikte sonsuza kadar devam edecek. Durmak yok yola devam inşallah” dedi.

“Hizmet yapma heyecanımız ilk gün ki aşkla diri”

Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yalçın’da bir konuşma yaparak, “23 yıl öncesine gittiğimizde, o günlerde partimize üye kaydı oluşturmak için arkadaşlarımıza dostlarımıza gittiğimizde ‘üç sonra kapanacak parti, ne işin var orada, bir an önce istifa et diyorlardı.’ Çok şükür ki bugün geldiğimiz noktada AK Parti olarak büyük engelleme çabalarına rağmen hem yurt içinde hem de yurt dışında çok büyük hizmetlere Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte imza attık. Bizler de ilk gün ki aşka büyük hizmetler yapma heyecanımızı diri tutarak, ‘durmak yol yola devam’ diyoruz” dedi.

“Ülkemizde ve şehrimizde sayısız hizmete imza attık”

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper ise yaptığı konuşmada, “AK Parti’mizin temelleri bundan 23 yıl önce bu topraklarda atıldı. Allah şahsıma ve arkadaşlarıma bu kutlu davanın kurucu üyelerinden olmayı nasip etti. AK Parti’miz iktidar olduğu günden bugüne kadar ülkemiz ve şehrimizde sayısız hizmete imza attı. Bundan sonra ki süreçte de hizmetlerimizi daha da yukarı çıkaracağız Allah’ın izniyle” dedi.

“AK Parti milletimizle birlikte yol yürümeye devam edecek”

Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk yaptığı konuşmada, “Milletin partisi AK Parti’mizin kuruluşunun 23’üncü yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum. 23 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ‘artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek çıktı. Bu kutlu yürüyüşün arkasında öbeklenen halka halka büyüyen AK Parti ailemizle birlikte milletimizden güç alarak yine milletimizin desteği ile bu günlere geldik. AK Parti’miz icraatın, umudun, hizmetin ve geleceğimizi imar edecek yeniliğin öncüsü oldu. Bundan sonra ki süreçte de durmak yok yola devam mottomuzla hizmetlerimizi devam ettireceğiz. AK Parti’miz ‘milletin gücünün üstüne bir güç tanımıyorum’ diyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet odaklarına, e – muhtıralara, kapatma davalarına ve her türlü engellemelere rağmen milletinden aldığı güçle, tankların önünde duran bir milletten güç alarak bugünlere geldi. Bundan sonrada AK Parti milletimizle birlikte yoluna yürümeye devam edecek. İcraatın ve umudun adı AK Parti’dir. Nice AK yıllara” ifadelerine yer verdi.

“Çözülemez denilen sorunları AK Parti çözdü”

Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ise, “AK Parti bugün 23 yaşında, kurulduğu günden bugüne kadarda Türkiye’de çözülemez denilen birçok sorunu çözdü. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok büyük devrimlere hep birlikte imza attık. Türkiye 23 yılda elde ettiği kazanımları çok büyük bedeller ödeyerek elde etti. Gençlerin katsayı problemi sorunundan tutun da baş örtüsü yasaklarına kadar birçok sorun çözüme kavuşturuldu. Bizler gençliğimizi Recep Tayyip Erdoğan’ın davasının tam ortasına denk getiren Allah’a her zaman şükrediyoruz. AK Parti’mizin davası bundan sonra da nice gelecek güzel yıllarla devam edecek inşallah” dedi. 

Editör: Birinci Editör