AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri;  AGC’ni ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar diledi.  


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri; Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan,  Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Önder Artuk ve yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ve “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla ziyarette bulundu. 


AGC Başkanı Önder Artuk ve yönetim kurulu üyeleri; Sezer Küçükkurt, Mehmet Abdioğulları, Ömer Elçi, Faruk Kılınç ve İsa Kuş ve Ali Osman Okşar tarafından ağırlandı.

Burcu Köksal'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Burcu Köksal'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı


“DOĞRU ELEŞTİRİ, HER ZAMAN İNSANIN GELİŞMESİNE VESİLE OLUR”
Milletvekili Ali Özkaya, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Özkaya, “24 Temmuz'da meclis çalışmalarımız olacağı için gelemeyeceğiz. Bugünden kutlamış olalım. Çok teşekkür ediyoruz. Son hafta, on gün boyunca devamlı çalışacağız ve inşallah çıkacak yasaları bitirmek için meclisten ayrılamayacağız.  Şimdi de, Basın Bayramınızı kutlayarak yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni cemiyet yönetimindeki arkadaşlara hayırlı olsun. Basının amacı kamuoyunu bilgilendirmek ve kamuoyu adına yönetim mekanizmalarını denetlemeye vesile olmaktır. Bu noktada en temel değer doğruluk ve tarafsızlıktır. Herkesin bir siyasal görüşü vardır ve bu son derece doğaldır. Önemli olan dengeyi ve objektiviteyi mümkün olduğu kadar en üst seviyede sağlamak ve tarafların görüşlerini eşit bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunmaktır. İnsanların kafasındaki mevcut algıları değil, gerçeği anlamalarına yardımcı olmak önemlidir. Bu yapıldığı müddetçe, memlekete çok ciddi katkılar sağlanacaktır. Doğru eleştiri, her zaman insanın gelişmesine ve yanlışlarını görüp daha iyi yapmasına vesile olur. Ancak, eğer eleştiri önyargılı olursa, bu karşı taraftaki kişinin eleştiriyi görmeme veya eksik görmesine sebep olabilir.” şeklinde konuştu.


“BİZ HERKESİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUZ”
Gazetecilik bir anlamda balıkçılığa benzediğini ifade eden Milletvekili İbrahim Yurdunuseven,  “Yeni yönetim kuruluna ve başkanı Önder Bey'i tebrik ediyorum. Gazetecilik bir anlamda balıkçılığa benzer. Balık taze olduğunda piyasaya sunulmazsa kokar; gazetecilik de böyle, anında, dürüst ve ilkeli olarak topluma sunulmalıdır. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki, biz kimsenin başarısızlığından memnun olacak kişiler değiliz. Milletvekillerimiz adına da söylüyorum, biz herkesin başarılı olmasını istiyoruz. Bu nedenle buralara geliyoruz, bu nedenle siyaset yapıyoruz. Afyon öncelikli bir yere sahip, çünkü nasıl daha başarılı olabiliriz, Afyon'a nasıl katkıda bulunabiliriz ilkesiyle çalışıyoruz. Bazı insanlar siyasi görüşleri gereği bizi tehdit edebilir, buna da saygı duyuyoruz. Ancak hakaret ve tehdit içeren yaklaşımlar bizi üzüyor ve çalışma şevkimizi azaltıyor. İstiyoruz ki insanlar iftira atmasın, tehdit etmesin, hakaret etmesin. Gerçek neyse onu söylesinler. İma yoluyla insanların kafasında soru işaretleri bırakılmasın. Biz her zaman hesap vermeye açığız ve her sene beş yıl boyunca hesap veriyoruz. Bunun dışında, Allah'a da hesap vereceğiz. Bu bilinçle yaşıyoruz ve tüm Müslüman kardeşlerimizin de bu şekilde yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayışla, Afyon'umuza, Türkiye'mize, milletimize hizmet etmeye gayret ediyoruz ve edeceğiz. Ben de tekrar hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.


“BASININ VAZGEÇİLMEZ BİR ÖNEMİ VAR”
Milletvekili Dr. Hasan Arslan ise basının yöneticiler ile halk arasında köprü kuran yapı olduğunu kaydetti. Arslan, “Ben de hayırlı olmasını dilerim. İnşallah, iyi ve verimli çalışmalarda bulunursunuz. Gazeteciler ve basın, şehirler için çok önemlidir. Şehirleri yöneten insanların akıllı, motive olmuş, birlikte çalışan, eleştirileri ve önerileri kabul eden kişiler olması değerlidir. Halkımızla bu köprüyü kuracak yapı basındır. Şehri yöneten kişilerin aldığı ve alacağı kararlar, projeler ve düşüncelerin vatandaşa yansıtılması, aynı şekilde vatandaşın öneri ve düşüncelerinin şehri yönetenlere ulaştırılması açısından basının vazgeçilmez bir önemi var. Tabii burada objektivite çok değerlidir. Eğer objektiviteyi kaybedersek, maalesef bu ruhu da kaybederiz. Afyon Kalesi'nin gelişmesi için beraber hareket etmemiz gerekiyor. Şehrin buna ihtiyacı var. Herkesin farklı siyasi görüşleri olabilir, ama basın noktasında objektif hareket etmek gerektiğini hepimiz biliyoruz. Sizleri yakından tanıyoruz ve bu ilkeye sadık kalacağınıza güveniyoruz. Biz de eleştirilere ve önerilere her zaman açığız. Amacımız, gece gündüz çalışarak bu şehri yüceltmek ve daha iyi yerlere getirmektir. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada, 24 Temmuz Basın Bayramınızı şimdiden kutluyoruz. O günlerde meclis çalışmaları nedeniyle gelemeyeceğiz maalesef.” diye konuştu. 

GC Başkanı Önder Artuk ise şöyle konuştu:
“Ziyarete gelerek bizleri şereflendirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz efendim. Basının tarafsızlığı ve halk ile siyaset arasında köprü olma noktasında, cemiyetimiz bugüne kadar tüm etik ve ahlaki değerlere uygun çalışmalarını sürdürmüştür.”

Editör: Birinci Editör