Usta Gazeteci Arif Yağcı'nın İmaret Camiinin avlusundaki durumu gündeme getirmesi üzerine Milletvekili Ali Özkaya duruma el koydu.

Vali Yiğitbaşı, teşekkür edilen kamu personelini ödüllendirdi Vali Yiğitbaşı, teşekkür edilen kamu personelini ödüllendirdi

Vakıflar Bölge Müdürlüğü uhdesinde olan Gedik Ahmet Paşa Camii avlusu, en kısa sürede tarihi ve dini mirasımız/eserimiz Gedik Ahmet Paşa camiine yakışır bir şekilde avlu döşemesi tamamlanacak...

Imaret Avlusu

Gazeteci Arif Yağcı, paylaşımında "İmaret Camii avlusunun fotoğraflarını paylaşmış ve Türkiye'nin mermer merkezi Afyon'da, 450 yıllık imaret cami avlusunun virane halleri. Bu utanç afyonluyum diyene yeter de artar" diye yazmıştı.

Bu paylaşım üzerine AK Parti Afyonkarahisar Mmilletvekilimiz Ali Özkaya, İmaret Cami avlusunnun tarihi dokuya uygun olrak yeniden düzenlenmesi için devreye girdi.

Ali Özkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Gazeteci kıymetki dost Arif Yağcı beye teşekkür ediyorum, bu konuya dikkat çektiği için. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürümüz ve Afyonkarahisar’lı hayırsever iş insanı dostlarımızla görüştüm. Bugün uzmanlarla hayırseverleri buluşturduk. Projesine uygun bir şekilde haftaya çalışmalar başlayacak ve en kısa sürede tarihi ve dini mirasımız/eserimiz Gedik Ahmet Paşa camiine yakışır bir şekilde avlu döşemesi tamamlanacaktır" dedi.

Editör: Birinci Editör