30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, bir kutlama mesajı yayınlayarak, 30 Ağustos’un eşsiz bir direnişin sonucu olduğunu vurguladı.

Zafer Partisi Afyon İl Başkanı değişti!.. Zafer Partisi Afyon İl Başkanı değişti!..

Milletvekili Ali Özkaya, Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada 30 Ağustos ve Büyük Taarruz’un milletimizin azim, cesaret ve inançla neleri başarabileceğinin bir simgesi olduğuna dikkat çekti. Özkaya, “Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın guru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 26 Ağustos’ta Kocatepe’de tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş bir  taarruzla başlayan bağımsızlık mücadelesi 30 Ağustos’ta büyük bir kahramanlık örneğiyle son bulmuştur. 
30 Ağustos 1922, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadelenin zaferle taçlandığı, istiklal ve istikbal yolundaki kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin azim, cesaret ve inançla neleri başarabileceğinin de bir simgesidir” diye konuştu. 

Bu büyük destanın eşsiz bir direnişin sonucu olduğunu belirten Özkaya, “Bu zafer, Türk milletinin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeyin üstünde tutacağını kanıtlayan bir dönüm noktasıdır. Bu büyük destan, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm milletimizin omuz omuza vererek gösterdiği eşsiz bir direnişin sonucudur. 
Bugün bizlere düşen görev, atalarımızdan aldığımız bu kutsal mirası, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, daha da ileriye taşımak, birlik ve beraberlik içinde, aynı ruh ve inançla geleceğe yürümektir. Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Zaferimiz kutlu olsun!” dedi.

Editör: Birinci Editör