Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş'tan flaş açıklama. Başkan Karataş, "okullar başlamadan trafik düzenlemesi bitirilmeli" dedi.

Ambar Yolu eski haline dönmeli

Karataş, yaptığı açıklamada "Öncelikle Ambaryolu'nun eski haline, çift şerit sisteme dönme talebimizin hemen uygulanmasını, düzenlemelerin okullar açıldığı döneme denk gelmemesini istiyoruz." dedi.

Okullar başlamadan düzenleme yapılmalı

Odası Başkanı İbrahim Karataş, açıklamasında "Afyonkarahisar İl trafik komisyonu ve belediye meclis kararları ile başta Ambaryolu eski haline dönme talebimizin ve düzenleme yapılması planlanan diğer ana arter ve caddelerin okullar açıldığı döneme denk gelmemesini istiyoruz.  2024 – 2025 eğitim öğretim yılı başlamadan önce şehir içi trafik düzenlemelerinin tamamlanması gerekiyor" dedi.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş Şehir içinde yapılacak olan trafik düzenlemelerinin eğitim öğretim dönemi başlamadan bitirilmesi hem öğrenci ve velilerin güvenliği açısından hem de trafik akışının düzenli olması bakımından büyük önem taşıyor" dedi.

Kaymakam Akgül: Çocukların okul güvenlikleri bizler için çok önemli Kaymakam Akgül: Çocukların okul güvenlikleri bizler için çok önemli

Bir an önce düzenlemeler tamamlanmalı

Başkan Karataş, "Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken, trafik düzenlemelerinin bir an önce tamamlanması gerekmektedir. İl trafik komisyonu ve belediye meclis kararları ile başta Ambaryolu eski haline dönme talebimizin ve düzenleme yapılması planlanan diğer ana arter ve caddelerin okullar açıldığı döneme denk gelmemesini istiyoruz. Geçen yıl Ambaryolu caddemiz şehir merkezinden çıkış olarak tek yön pilot bölge uygulaması olarak il trafik komisyonu kararı ile hizmete açıldı. Alt yapı ve alternatif güzergahı olmayınca şehir içi trafikte günde gidişle gelişle en az 20 sefer trafikte olan Şoför esnafımız ve vatandaşlarımız olarak çok zor durumda kaldık. Okul dönemi ve kış aylarına kalmadan il trafik komisyonu ve belediye trafik komisyonunca Eylül ayına kadar çalışmaların tamamlanması şoför esnafımız ve vatandaşlarımız tarafından daha olumlu olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle, yetkililerden şehir içi trafik düzenlemelerini hızlandırmalarını ve gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz" dedi.

Editör: Birinci Editör