Afyonkarahisar'da sosyal medya üzerinden kurduğu sahte arkadaşlık vaadiyle beş kişiyi kandırıp toplamda 574 bin 781 TL vurgun yaparak yakalanan kadın, suç ortaklarıyla birlikte tutuklandı.

Olay, kent merkezinde meydana geldi. Şahısların araç içerisinde oldukları sırada içecek aldırma bahanesiyle onları araçtan indirip cep telefonlarını çalıp, ardından bu telefonları kullanarak elektronik bankacılık üzerinden paraları farklı hesaplara gönderdiği belirlendi. Yapılan 5 ayrı müracaat sonucunda dolandırıcıların ve çalınan 5 cep telefonu ve 574 bin 781 TL'nin izini süren polis ekipleri, suçun şüphelisi G.İ.'yi tespit ederek onu ve paraları başka hesaplara aktaran B.E. ve C.Ö.'yü operasyonla gözaltına aldı.

Afyon'da düğün magandaları yakalandı Afyon'da düğün magandaları yakalandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, 'Bilişim Yolu İle Hırsızlık', 'Açıktan Hırsızlık', 'Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması', 'Güveni Kötüye Kullanma', 'Mala Zarar Verme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca operasyonda ele geçirilen bir cep telefonu da sahibine teslim edildi.

Editör: Birinci Editör