65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin resmi açılış töreni Akşehir Açık Hava Tiyatrosunda yapıldı.

Açılış töreninde;Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da birer konuşma yaptı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal  konuşmasında, Ağustos ayının son hafatsında kutlanacak olan Zafer Haftası Programalrından bahsederek "24 Ağustos'ta burada düzenlenecek olan kutlamaya, organizasyona, o coşkuya da Afyonkarahisar olarak ortak olacağız. Kurtuluş ateşini, Akşehir'den başlatıp aynı atalarımızın, dedelerimizin yedi düvele meydan okuduğu gibi Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı Afyonkarahisar'da, Kocatepe'de devam ettirip en son İzmir'de bu finali yapacağız. " dedi. 

Ambaryolunda çift yön çalışması başladı Ambaryolunda çift yön çalışması başladı

Başkan burcu Köksal, konuşmasında "Zafer haftası bizim için çok önemli. Afyonkarahisar, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklardır. Yedi düvele meydan okunmuş topraklardır. Biz zaferin başkenti diyoruz Afyonkarahisar'a. Ve bu yıl 30 Ağustos'u, zafer haftasını şanına yaraşır bir şekilde, güzel bir şekilde kutlamak istiyoruz. Buradan, başta başkentimiz, göz bebeğimiz Mansur Başkanı ve bütün belediye başkanlarımızı, herkesi zafer haftasında Afyonkarahisar'a bekliyoruz." dedi.

Burcu Köksal, şunları söyledi.

"Dedelerimizin, atalarımızın izinde hep birlikte yürüyeceğiz. Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda birlikte omuz omuza büyük bir coşkuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bu coşkuyu kutlayacağız.”

Editör: Birinci Editör