Yüzde 51 oyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın, iş yaptırmamak için AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerinin talimat ve baskılarıyla bürokrasi tarafından kuşatıldığı iddia ediliyor.

Geçmiş dönemlerde Afyonkarahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında spor kompleksinin kullanımıyla ilgili yapılan protokole rağmen, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün Milletvekillerinin baskısıyla Beeldiye'ye icra takibi yaptığı iddia edildi.

Protokole göre, futbol sahaları ve diğer alanlarda bazı giderlerin Belediye tarafında karşılacağı yazıldı ve imza altına alındı.

Bu protokole rağmen, Afyonkarahisar Belediyesinin 2018 yılından beri elektrik ödemelerini Gençlik ve Spor Bakanlığına ödemediği, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün bu duruma 31 mart seçiminden 15 gün öncesine kadar ses çıkarmadığ belirtildi.

Afyon'da yüzlerce kişiye iş imkanı Afyon'da yüzlerce kişiye iş imkanı

Seçime 15 gün kala, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Belediye Başkanlığına icra işlemi başlattıığ bildirildi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın seçilir seçilmez önüne gelen bu dosya üzerine "‘Devlette devamlılık esastır arkadaşlar, Belediyemizin borcu ise ödeyeceğiz elbette" diyerek Gençlik Spor ilgilileri ile görüşüldüğü ve 4 milyon 850 bin TL'nin taksitle ödenemesi konusunda uzlaşıldığı belirtiliyor.

Ancak, bu anlaşmaya rağmen Gençlik ve Spor yetkililerinin Belediye hesaplarına haciz koydurduğu ve icra işlemi başlattığı bildirildi.ç

AK Partili Belediyelere böyle bir işlem yapmayan, yapmaya cesaret edemeyen Gençlik ve Spor yetkililerin, AK Partili milletvekillerinin baskısıyla bu işleri yaptıkları iddia ediliyor.

Bu duruma tepki gösteren Usta Gazeteci Mehmet Emin Güzbey, Gençlik ve Spor yetkililerine "2018’den beri aklınız neredeydi? Burcu Köksal Başkanın seçilmesini mi beklediniz? Yoksa... Bir yerlerden (AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerinden) talimat mı aldınız? Cevap verirseniz, verebilirseniz yazalım." diye yazıd yetkililerden cevap beklediğini belirtti.

BURCU BAŞKAN KUŞATILIYOR

VARAN 2 HABERİMİZ

AZ SONRA GELİYOR...

Editör: Birinci Editör