Eski Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek döneminde tek yön haline getirilen Ambar Yoluyla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi'nin tekrar çift yön olması kararına izin verilmedi.

Böylece, İl Trafik komisyonu kanalıyla Afyonkarahisar Belediyesinin ve Başkan Burcu Köksal2ın kararlarına bir engel daha çıkarıldı.

Ambar Yolu ikinci kısmının tek yön olmasıyla trafiğin çileye dönüşmesi üzerine Afyonkarahisar Belediyesi trafik komisyornu ve Başkan Burcu Köksal'ın kararıyla yolun ilgili bölümünün yeniden çify yön yapılması kararı alınmıştı.

Bu karar Ambar Yolu Caddesi esnafı ve halk tarafından da memnuniyetle karşılanmıştı.

Kara alınırken, uzmanlardan bilgi alınmış, konunun uzmanlarından alınan bilgi ve raporlardan sonra Ambar Yolunun aşağı kısmı çift yön olması kararı verilmişti.

Ancak, Belediye'nin aldığı kararı İl Trafik Komisyonu oy çokluğuyla kabul etmesi.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 12. Maddesi gereğince, bir şehirde trafikte bir caddenin tek veya çift yön olması uygulamasına İl Trafik Komisyonu tarafından nihai karar veriliyor.

İl Trafik Komisyonunda kararlar öoğunluk esasına göre alınıyor. Komisyonda,  Vali veya yardımcısı Başkanlığında Emniyet, Jandarma, Belediye, Karayolları, Milli Eğitim, Şoförler Odası üyeleri bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediyesinin, 6 Haziran 2024 tarihinde Kadınana Caddesinde uygulanan tek yön uygulaması yerine çift yön uygulamasına geçilmesi için müracaat etti.

Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi

 İl Trafik Komisyonu, Belediye Başkanlığının müracaatını ve Ambar Yolunun çift yön olması başvurusunu yeniden incelenmesi gerekçesiyle reddetti.

Editör: Birinci Editör