Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 21 Mart 2025 tarihli ve "İnfak ve Kur'an Ayı Ramazan" konulu Cuma hutbesi yayınlandı. Hutbede, Ramazan ayının son on günü ve itikâfın önemi vurgulandı.
İtikâfın, Ramazan ayının sünnetlerinden biri olduğu ve bu günlerin, ibadet, dua ve zikirle geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, infak kavramına değinilerek, bu ayda infak yapılmasının önemine dikkat çekildi. İnfak, sadece maddi yardım değil, aynı zamanda sevgi, merhamet, destek ve iyilik gibi manevi değerleri de kapsar.
Hutbede, özellikle yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin, insanların gönüllerini kazanmanın ve toplumsal dayanışmanın gerekliliği vurgulandı. İnfakın, toplumsal birlikteliği güçlendireceği ve ahiret için bir azık olacağı hatırlatıldı. Kadir Gecesi'nin önemine de değinilerek, bu gecenin Kur'an'ın indirildiği gece olduğu ve bin aydan daha hayırlı olduğuna vurgu yapıldı.
Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Kur'an-ı Kerim'le bağımızı güçlendirmeye çağrı yapıldı. Hutbe, tüm Müslümanlara hayırlı bir Ramazan ve Kadir Gecesi temennisiyle son buldu.