Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

Başkan Burcu Köksal, asılsız ve yalan haberlerin iftira kampanyasına dönüştüğünü belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMA!..

Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı yapıldı Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı yapıldı

"18.09.2024 tarihinde Kocatepe Gazetesinde yayınlanan ve akabinde bu gazete haberi kaynak gösterilerek bazı basın yayın organlarında çıkan “Afyonkarahisar Belediyesi ve CHP’de şok iddialar” adlı gerçek dışı haberlere ilişkin başlangıçta önemsemediğimiz bu haberler iftira kampanyasına dönüşünce kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

                Bu haber yayınlandıktan sonra CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turalı’nın yanında staj yaptığı Av. Selahattin Kırmızı tarafından ekte sunduğumuz basın açıklamasının yine bu gazetede ve diğer yerel gazetelerde yayınlandığı görülmüştür.

                Av. Selahattin Kırmızı Muhammed Turalı’nın kendi bürosunda stajyer avukat olarak çalıştığını, gerçek dışı haberde bahsedilen, 10 Nisan 2024 tarihinde herhangi bir müvekkili ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında imardan kaynaklı bir uyuşmazlığın bulunmadığını ayrıca herhangi bir müvekkili tarafından belediyeye karşı açılan bir idari davaları olmadığını beyan etmiştir.

                CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turalı’nın da hem Kocatepe Gazetesine hem de bu gerçek dışı haberi yapan basın yayın organlarına ekte sunduğumuz tekzip metnini göndermiş olduğunu ayrıca yayın yasağı için de mahkemeye müracaat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Muhammed Turalı’nın tekzip metninden de anlaşılacağı üzere kendisinin bilgisi ve onayı olmadan gerçeğe aykırı bir şekilde adı kullanılarak haber yapıldığı, kendisinin hiçbir şekilde iddia ve beyanda bulunmadığını, içeriğin gerçek dışı olup hakaret ve iftira suçlarını barındırır mahiyetteki 18.09.2024 tarihli “Afyonkarahisar Belediyesi ve CHP’de şok iddialar” başlıklı haberin yayından çıkarılmasını ve düzeltme metninin de yayınlanmasını aksi taktirde yargı yoluna gideceğinin beyan edildiği tekzip metninden anlaşılmaktadır.

                Seçildiğimiz günden bu yana Afyonkarahisar Belediyesi ve hatta Belediye meclis üyelerimize kadar bizimle ilgili birçok karalama haberi yapan Kocatepe Gazetesinin bu haberleri yapmasının sebebini çok iyi biliyoruz. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden aday olup seçilemeyen Afyonkarahisar’daki milliyetçi oyların kendisi yerine, şahsıma verilmesini hazmedemeyen bu gazetenin sahibinin seçim yenilgisiyle sürekli gazetesinden bu tür karalama haberleri yaptığını üzülerek görüyoruz. Ancak bu sefer yapılan haber karalamayı da aşarak iftira niteliğine ulaşmıştır.

                Haberde adı geçen Gençlik Kolları Başkanı yolladığı tekzip metninde beyanların kendisine ait olmadığını belirtmiş ayrıca yanında staj yaptığı Av. Selahattin Kırmızı da bahsedilen tarihlerde belediye ile hiçbir müvekkilinin idari dava ya da imar uyuşmazlığı olmadığını basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştığını görmekteyiz.

                Ayrıca bu haberin Türkiye Genelinde anket yapan bir şirket tarafından en başarılı il kadın belediye başkanı olarak açıklanmamdan sonra yapılması manidar ve hazımsızlığın göstergesidir.

                Bu durumda iftira niteliğindeki bu gerçek dışı haberi yaparak kişi ve kurumları zan altında bırakan Kocatepe Gazetesi uydurma haber kaynağını veya kaynaklarını açıklamak zorundadır. Eğer açıklamazsa bu haberi yapanın kendisi olduğu ve itibar suikastı amacıyla, bu haberi yaparak başka basın yayın organlarına kaynak gösterilmesine olanak sağladığı netleşecektir. Ayrıca bu konuyla ilgili haberde adı geçen kişi ve kurumlarda yargı yoluna müracaat ederek şikâyetçi olmuşlardır.

                Şunu belirtmek isteriz ki, Yüntaş Afyonkarahisar Belediyemizin iştiraki olan bir anonim şirkettir. Belediyemizle kanunlar kapsamında bağlantıları vardır. Belediyemizin müdürlükleri tarafından yapılan işlemler bağlı olduğu kanun ve yönetmelik genelgeleri kapsayan, mevzuat doğrultusunda yapılmaktadır. Yapılan tüm işlemler arşivlenmektedir. Belediyemiz Sayıştay ve Mülkiye tarafından denetime tabi olup düzenli olarak inceleme yapılmaktadır. Bu konuda en ufak bir şüpheye mahal verilemez.

                Göreve geldiğim 04 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar olan tüm imar işlemleri incelenebilir. Ancak benden önceki AKP’li belediye başkanları dönemindeki imar işlemleri de incelemeye tabi tutulmalıdır. O zaman imarla ilgili geçen dönemlere ilişkin birçok konuda aydınlanmış olacaktır.

                Bu konuda AKP’ye açıkça hodri meydan diyorum. Sizin yönettiğiniz dönemi tek tek inceleyelim bir de bizim 5 aylık dönemimizi inceleyelim var mısınız? Seçildiğim günden beri yandaş basın yayın organlarınızla yaptığınız karalama kampanyalarınıza yalan algılarınıza hazımsızlığınıza her türlü engellemelerinize rağmen hem sizin bıraktığınız borçları ödemeye hem de hizmet etmeye devam edeceğim. Geçmişte evladımın canı ile tehdit edenlere pabuç bırakmadım, bugün eşim ve ailem üzerinden alçakça saldırılara pabuç bırakmayacağım.

                Buradan siyasi çıkar sağlamaya çalışanların Burcu Köksal’ın gönlünde Afyonkarahisar halkının Afyonkarahisar halkının gönlünde de Burcu Köksal’ın nerede olduğunu bilmelerinde yarar var.

                Güneş balçıkla sıvanmaz. Memleketim için çalışmaya vaatlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Rüzgâr kayadan ancak toz alır."

Afyon Aciklama

Editör: Birinci Editör