Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 31 Mart seçimlerinden sonra geçen 100 günü değerlendirdi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrimizin kalkınması için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Burcu Köksal, şehrin altyapı sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada Uydukent'in kötü kokusuna da değindi.

Afyonkarahisar Uydukent bölgesindeki koku sorununu çözdüğünü iddia eden Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu kötü kokunun nedeninin Selçuklu Mahallesi'ndeki ana kolektör hattının 1.300 metrelik bölümünde meydana gelen çökme olduğunu söyledi.

"Belediye teknik ekipleriyle yaptığımız çalışmalar sayesinde bu çökmeden kaynaklanan koku ve atık su sorununun çözüldüğünü söyleyen Başkan Burcu Köksal, "Kolektör hattı ihalesini başlattık. Müteahhit firmalar katılmak istemedi. Giren herkes yüksek fiyatlar teklif etti" dedi.

Afyon'da yüzlerce kişiye iş imkanı Afyon'da yüzlerce kişiye iş imkanı

Belediye Başkanı Burcu Köksal, kolektör hattının yenilenmesi için belediyenin donanım ve ekipmanlarıyla daha önce teklif edilen fiyattan daha düşük bir fiyatla durumu çözdüklerini belirterek, "Altyapıda düzenli inşaat, bakım ve onarım çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. . İhalesi devam eden inşaat işlerindeki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burcu Köksal, şunları söyledi:

“Şehrimizin çeşitli cadde ve sokaklarında; 886 metre kanalizasyon hattı, 975 metre kanalizasyon hattı ilave edildi. 72 adet sokak seviyesinde menfez, yağmur suyu inceleme bacası ve yağmur kanalizasyonunun bakımı, onarımı, iyileştirilmesi ve tesviyesi yapıldı. Bu içerikte; 3.094 m içme suyu ana hattı, 299 m içme suyu ana hattı, 16 m abone hattı, 44 m içme suyu abone hattı yenilenmiştir. 201 ana boru hattı onarıldı, 127 abone arızası giderildi, vatandaşlara 87 abone bağlantı ve onarım ruhsatı verildi. Bu durumda ayrıca Bal Mahmut pompaj merkezine 2.021.484 m/saat, içme suyu arıtma tesisine 1.744.160 m3/saat, Beşler pompaj tesisine 2.174.804 m/saat içme suyu temin edilmiştir. Toplamda 5.940.448 m3/saat içme suyu temini sağlandı.”

Editör: Birinci Editör