Afyon Haber

Cengiz Üstün: Partiler üstüyüz

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün'den esnaf oda başkanları arasına giren siyaset gündemiyle ilgili açıklama geldi...

Abone Ol

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün'den esnaf oda başkanları arasına giren siyaset gündemiyle ilgili açıklama geldi...

Açıklama şöyle:

 “Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar gündemini belirlemeye yönelik olarak birlik ve beraberliğimizi zedelemeye çalışan zümrelerce Esnaf Teşkilat Başkanlarımızla ilgili maalesef birtakım haberler pompalanmıştır.

Teşkilatlarımızın içinde oldu ki bir sorun var, bu sorunu kendi içimizde çözeriz, bunu Afyonkarahisar kamuoyuna ya da esnaflarımıza yansıtmayız. Biz bu sığ ve kısır çekişmelere girmeyiz, teşkilat içerisinde bir sıkıntı varsa da bunun gereğini yaparım.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak kamuoyunun sağduyusuna seslenmek istiyorum:  Esnaf ve sanatkarlar, Ahilik Kültürü ve bilinciyle Devletine yük olmadan kendi alın teriyle rızkının peşinden koşan insanlardır. Anayasaya sadakatle bağlı, Ülkesi ve Milletinin bütünlüğünü savunan her siyasi partiye de saygılıdır. Afyonkarahisar Esnaf Teşkilatı olarak kanunların bize verdiği yetki ile partiler üstü bir anlayışla esnaflarımıza hizmet verme yarışındayız.

Teşkilatlarımızın bünyesinde her siyasi düşünceden mensubumuzun olması nedeniyle yukarıda belirttiğimiz her siyasi partiye de aynı mesafedeyiz. İktidar ile ilişkilerimizde mensuplarımızın menfaati doğrultusunda; muhalefetle ise ilimize yapılacak hizmetler konusunda projeler bazında istişarelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

İşte bu anlayış içinde hedeflerimize emin adımlarla yürüyerek esnafımıza katkı sunma mücadelesine sürdüre geldiğimiz bir süreç içerisinde Esnaf Teşkilatlarını siyasi arenaya çekmeye çalışanlara buradan net ve kesin mesajımızı iletiyoruz: “Yazıklar olsun (!)  ama yalan söyleyenlere ve maksadını aşanlara… 

Kendi çirkin emellerinize bizleri alet etmeye çalışmanız beyhudedir. Bizler 5362 Sayılı Kanunla asli görevlerimizi yapıyoruz. Sizler de siyasi partiler kanunu gereğince Halka hizmet verebilecek gerçekçi projeler üretin ve Şehitler Diyarı Afyonkarahisar insanımızın önünden çekilin. Türklük Gurur ve Şuuru, İslam Ahlak ve Faziletini özümseyen 800 yıllık Ahi geleneğini yaşatmaya çalışan Teşkilatlarımıza yapılan bu müdahaleler bizi yıldırmayacaktır.

Teşkilatlarımızı ele geçirmek isteyen bu zihniyetlere de müsaade etmeyeceğimizi bildirir, Ahilik ilke ve gelenekleriyle yoğrulmuş esnaflar olarak Afyonkarahisar’a hizmet etmeyen içi boş ifadelere muhatap ve taraf olmayacağımızın takdirini Kamuoyunun sağ duyusuna bırakıyoruz.”