Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’dan yakılan Cumhuriyet meşalesinin 29 Ekim’de tüm dünyaya ilan edilmesiyle taçlandığını vurguladı. 

Milletvekili Yurdunuseven Cumhuriyetimizin 101. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu kaydederek, bundan tam 101 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetimizin yoktan var olan bir milletin kurduğu özgürlük mücadelesini verdiği en kutsal değer olduğunu vurguladı. Yurdunuseven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Y.Refah Partisi, Afyonkarahisar İl Divanı toplandı Y.Refah Partisi, Afyonkarahisar İl Divanı toplandı

“Bugün, milletimizin bütün fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, her açıdan tam bağımsız bir Türkiye kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği o müstesna günün 101. yıl dönümünü büyük bir heyecan, onur ve kardeşlik duygusuyla kutluyoruz.
Gazi Mustafa Kemal`in En Büyük Eserim dediği cumhuriyet değerlerimizin etrafında 101 yıldır belki de hiç olmadığı kadar kenetlendiğimiz bir dönemdeyiz. 
Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşabilmenin azmi ve kararlılığını 7`den 70`e en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerin, birliğimizi daha geliştirecek, kardeşliğimizi derinleştirecek, aynı hedefe ulaşabilme şuurumuzu güçlendirecek çok önemli köprüler olduğuna inanıyorum.
Ayrıca bugün daha fazla birlikte yaşamaya daha fazla beraber olmaya, daha fazla huzura ihtiyacımız var. Cumhuriyet için daha çok üretmeli, ekonomik olarak daha çok kalkınmalı, üretime yönelik yatırımları daha çok artırmalıyız.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz’ ideali doğrultusunda ülkemizin son yıllarda büyük atılım gerçekleştirdiğini belirten Yurdunuseven, “Bugün türlü zorluklarla kazanılan vatan toprağında son yıllarda devrim niteliğimde atılımlar yaparak başta savunma sanayi olmak üzere sağlıktan, ulaşıma kadar yerli ve milli değerlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Yine Türkiye yüzyılı hedeflerimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsünü ve idealini yücelten hükümet olmanın gururunu yaşıyoruz. 
Bu duygularla Cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını şükran ve saygıyla anıyor, ülkemiz uğuruna canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Editör: Birinci Editör