MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Meclis’teki DEM Parti Grubu ile tokalaşması üzerinden yapılan yorumlara yanıt verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'çözüm süreci' tartışmalarına değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin çabası sadece ve sadece terör örgütünün değirmene su taşımaktır" dedi. Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" dedi.

Çözüm süreci tartışmalarına da değinen Bahçeli, terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini vurguladı. “PKK terörünün yıkıcı etkilerini en iyi bilenlerdenim” diyen Bahçeli, devletin terör örgütleriyle müzakere masasına oturmasının mümkün olmadığını ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle anlaşma yolları araması, sürecin yeniden başlaması, sadece terör örgütünün değirmenine su taşır. Terörle siyaset aynı zeminde barınamaz. Ya siyaset ya terör; ya siyaset ya silah!”

Bahçeli, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a da seslenerek, örgütün tek taraflı olarak silah bırakmasını talep etti. “Öcalan, terör örgütünü tasfiye edeceğini ilan etsin, ama devletin terörle masaya oturmasını kimse aklından dahi geçirmesin” dedi.

Bahçeli, Meclis’teki DEM Parti Grubu ile tokalaşması üzerinden yapılan yorumlara da yanıt verdi. Uzattığı elin samimi bir birlik mesajı içerdiğini vurgulayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Uzattığım el, hesapsız ve iyi niyetlidir. Türkiye’de birleşmek, Türk milletinde kenetlenmek için uzattım. Bu el, kardeşlik ve kaderdaşlık içindir.”

Bahçeli, tokalaşma olayını yorumlayanları eleştirerek, “Elimi vatan, millet ve devlet için uzattığımı, dışarıda sert rüzgarlar eserken içeride barış ve hoşgörüyü savunduğumu herkes bilmelidir” dedi.

Kararsızlar Partisi birinci sırada!.. Kararsızlar Partisi birinci sırada!..

Editör: Birinci Editör