Dünyaca ünlü, Türkiye'de büyük potansiyeli bulunan mutfak ürünleri markası Tupperware, finansal zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin borçlarının 700 milyon doları aşması, bu durumu kaçınılmaz hale getirdi ve bu gelişme, Tupperware hisselerinin yüzde 15,8 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Şirketin Mali Durumu

Tupperware, gıda saklama kaplarıyla tanınan bir marka olarak, son yıllarda azalan satışlardan ciddi şekilde etkilendi. Şirketin başkanı ve CEO’su Laurie Ann Goldman, yaptığı açıklamada, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi. Çok sayıda stratejik seçeneği araştırdıktan sonra, bu adımın ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdik” dedi.

63 yıllık dev seyehat firması iflas etti 63 yıllık dev seyehat firması iflas etti

İflas Süreci ve Gelecek Planları

İflas başvurusunun ardından Tupperware, marka değerini korumak ve dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla mahkemeden işletmenin satış süreci için onay almayı hedefliyor. Şirket, iflas işlemleri sırasında faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor ve çalışanlarına ile tedarikçilerine ödemelerini sürdüreceğini belirtiyor. Goldman, “Bu süreç boyunca değerli müşterilerimize sevdikleri ve güvendikleri yüksek kaliteli ürünlerle hizmet vermeye devam etmeyi planlıyoruz” diye ekledi.

Hisse Değerlerindeki Düşüş

Tupperware hisseleri, iflas başvurusunun ardından 0.5099 dolara geriledi. Bu değer, geçen yıl aralık ayında 2.55 doların üzerindeyken ciddi bir kayıp yaşandığını gösteriyor. Şirket, yeni yönetim ekibinin atanmasının ardından büyümeyi teşvik etmek için operasyonlarını modernize etmeye yönelik stratejik bir plan uyguladığını belirtmişti.

Alacaklılar ve İflas Başvurusu

Tupperware, Delaware Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında varlık ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülük listeledi. Ayrıca, 50 bin ila 100 bin arasında alacaklı bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Popülaritenin Düşmesi

Tupperware, hava geçirmez plastik kaplarıyla özdeşleşmiş bir marka olmasına rağmen, son yıllarda tüketici ilgisini kaybetti. Şirket, büyük mağazalar zinciri Target aracılığıyla dağıtım yapma girişimini başarılı bir şekilde hayata geçiremedi. Tupperware'in kökleri 1946 yılına, kimyager Earl Tupper'ın plastik fabrikasında kalıplar oluştururken ilham almasına dayanıyor.

Bu gelişmeler, Tupperware’in gelecekteki durumu ve piyasa stratejileri üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Şirket, hem mali krizle başa çıkmak hem de rekabetçi kalmak için yeni yollar aramak zorunda kalacak.

Editör: Birinci Editör