Ekonomi

En düşük emekli maaşı yükseltiliyor!..

AK Parti hükümetinin, en düşük emekli maaşını 10 bin TL'nin üzerine çıkarmak amacıyla yeni bir çalışma başlattığı iddia ediliyor.

Abone Ol

AK Parti hükümeti, emeklilerin ve kamuoyunun baskısı üzerine en düşük emekli maaşını 10 bin TL'nin üzerine çıkarmak amacıyla yeni bir çalışma başlattığı iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son onayı vermesiyle zam olayı Meclis gündemine gelecek.

Kök maaş mı, seynnanen mi?

Zammın, kök maaş üzerinden mi yoksa seyyanen mi olacağı konusu tartışılıyor. Zam, kök maaş üzerinden verilirse, önümüzdeki maaş zamlarında tüm emeklilerin bundan faydalanacağı ifade ediliyor.

Emekliler tepki gösterince...

Geçtiğimiz dönemde yapılan zamın, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere yansımaması nedeniyle tepki topladığı belirtiliyor. Bu durumun milyonlarca emeklinin memnuniyetsizliğine sebep olduğu ifade ediliyor.

Kök maaş düşük olunca zam yansımadı...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 25' yakın zammın, kök maaşı düşük olan 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere yansımayınca tepkiler yükseldi.

12 bin TL olacak iddiası

AK Parti hükümetinin, en düşük emekli maaşını artırma planları doğrultusunda harekete geçtiği bildiriliyor. Şu an 10 bin TL olan en düşük emekli aylığının en az 12 bin TL’ye yükseltilmesi hedefleniyor. Ancak, bu miktarın kök maaş üzerinden yapılan zam oranının en düşük maaşı alan emeklilere yansımadığı gerekçesiyle AK Parti'nin bu duruma müdahale etmeyi planladığı belirtiliyor.

Temmuzda Meclis gündemine gelecek

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık 3 milyon emeklinin şu anda 10 bin TL aylık aldığı ve AK Parti’nin ilk önerisinin bu miktarı 12 bin TL’ye çıkarmak olduğu kaydediliyor. Ancak, raporun onay alması durumunda hızla Meclis gündemine taşınarak Temmuz ayında kabul edilmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Emekli kök maşa istiyor!..

En düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye yüksletilmesi düşünülürken bunu seyyanen mi yokda kök maaş arttırılarak mı yapılacağı bilinmiyor. Emeklinin talebi artışın kök maaş üzerinden yapılması!..