Tekirdağ'da meydana gelen feci kaza, sağlık camiasında derin bir üzüntüye yol açtı. Kumbağ'ın Malkara ilçesindeki kavşakta gece saatlerinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, istinat duvarına çarparak ciddi bir kazaya neden oldu. Bu kazada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nildağ Turgut ile Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Emel Ersöz hayatını kaybetti. Kazada, diğer iki doktor A.A.G. ve L.K. ise yaralandı.

Kaza, doktorların katıldığı bir kongrenin ardından, L.K. tarafından kullanılan 22 ADU 345 plakalı cipin virajda sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana geldi. Kazanın ardından olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk kontrollerde, Prof. Dr. Turgut ve Dr. Ersöz'ün yaşamlarını yitirdiği belirlendi.

Yaralı doktorlar A.A.G. ve L.K., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden iki doktorun cenazeleri, kaza yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından morga taşındı.

Afyon'da patpat kazası, 1 yaralı Afyon'da patpat kazası, 1 yaralı

Kaza ile ilgili olarak jandarma tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Bu trajik olay, tıp camiasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor ve birçok meslektaşları tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. Tüm sağlık camiası, bu iki değerli doktoru anarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dileklerde bulunuyor.

Editör: Birinci Editör