Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, bazı velilerin öğretmenler hakkında yersiz ve asılsız olarak CİMER’e yaptıkları şikayetlerin meslektaşlarını itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. 

Asılsız şikayetlerin öğretmenleri ve okul idaresini meşgul etmekle kalmayıp, öğretmenleri de psikolojik baskı altına aldığını söyleyen Şenol, bahsi geçen velilere dava açacaklarını duyurdu. Asılsız şikayetlerin muhatabının Afyonkarahisar Valiliği olduğunu vurgulayan Şenol, süreçle ilgili valilikten yapılan herhangi bir işlem olup olmadığının da bildirilmemesi üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.

Türk Eğitim Sen'den İl Milli Eğitim Müdürlüğüne: Otur, sıfır!.. Türk Eğitim Sen'den İl Milli Eğitim Müdürlüğüne: Otur, sıfır!..

Konuyla ilgili valiliğe başvuru yaptıklarını duyuran Nizamettin Şenol:  “Yersiz ve asılsız konular nedeniyle yapılan ve iftiraya varan şikayetlerde bulunan veliler hakkında artık dava açacağız. Bundan sonra da eğer valilik öğretmenlere iftira atan veliler hakkında dava açmıyorsa biz bu velilere dava açacağız.” ifadelerini kullandı.

Hemen hemen her gün bir okula CİMER şikayeti geldiğini söyleyen Nizamettin Şenol: "Şikayetlerin büyük çoğunluğu asılsız ve komik iddialar. Yani çamur at izi kalsın vehametinde eğitim çalışanları CİMER tehdidiyle baskı altına alınmak isteniyor. Bu haysiyet cellatlığı karşısında eğitim çalışanları mağdur olurken 657 sayılı Kanunun 25'inci maddesinde belirtilen 'Devlet memurları hakkındaki ihbar ve şikayetler, garez veya mücerret hakaret için, uydurma bir suç isnadı suretiyle yapıldığı ve soruşturma veya yargılamanın tabi olduğu kanuni işlem sonucunda bu isnat sabit olmadığı takdirde, merkezde bu memurun en büyük amiri, illerde valiler, isnatta bulunanlar hakkında kamu davası açılmasını Cumhuriyet Savcılığından isterler.' hükmünün gereğini niçin Valiliğimiz yerine getirmez? Kanunlar sadece eğitim çalışanları bir kusur ya da suç işlediğinde mi uygulanır?" dedi.
Başkan Nizamettin Şenol: "4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun Cumhuriyet Başsavcılığınca resen dava açılacak haller başlıklı 15'inci maddesine göre 'Memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkındaki ihbar ve şikayetlerin ihbar veya şikayet edileni mağdur etmek amacıyla ve uydurma bir suç isnadı suretiyle yapıldığı hazırlık soruşturması sonucunda anlaşılır veya yargılama sonucunda sabit olursa haksız isnatta bulunanlar hakkında yetkili ve görevli Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturmaya geçilir.' hükmü bu kadar açıkken Cumhuriyet Savcılarımız niçin bu CİMER üzerinden itibar suikastlarına sessiz kalmaktadır?" diye konuştu.
Açıklamalarını sürdüren Nizamettin Şenol: "Kamuoyu bilmelidir ki; üyemiz olsun olmasın her eğitim çalışanı arkadaşımız için mülki amirler ve Cumhuriyet Savcılarımız gereğini yapmazsa biz yapacağız. Artık CİMER üzerinden hiçbir iftira ve itibar suikastı cevapsız ve karşılıksız kalmayacaktır. Herkes adımını ona göre atsın, klavye kahramanlığı yaparken de kırk defa sonunu düşünsün. Hürriyetçi Eğitim Sen bugün ve bundan sonra da tüm eğitim çalışanlarının sesi, mücadele mevzii ve sözcüsü olacaktır ki bunun en sert örneklerini de önümüzdeki günlerde göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİMER’e şikayet sorununu Afyonkarahisar Valiliğine 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, dilekçeyle sunduklarını ifade eden Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Valilik dilekçesinde şu soruları sorduklarını belirtti:

"1. Afyonkarahisar ilimizde 2024 yılı içerisinde Milli Eğitim personeli (Öğretmen, memur, idareci) hakkında kaç tane CİMER şikayeti yapılmıştır ve yapılan inceleme, soruşturma sonucunda kaç tanesi asılsız çıkmıştır?

2- Asılsız çıkan bu ihbar ve şikayetlerin kaç tanesine Afyonkarahisar Valiliğince yukarıda yazılı olan kanun maddelerine dayanılarak resen dava açılmıştır veya resen dava açılması Cumhuriyet Başsavcılığından istenmiştir?"