Afyon Haber

İşte Afyonkarahisar Cemevi gerçeği!..

Afyonkarahisar Merkezde bulunan tek cemevi, dernek başkanının cemevini siyasi parti ofisi gibi kullanmak istemesi üzerine tartışmalara konu oldu.

Abone Ol

Afyonkarahisar Merkezde bulunan tek cemevi, dernek başkanının cemevini siyasi parti ofisi gibi kullanmak istemesi üzerine tartşmalara konu oldu.

Afyonkarahisar Merkezdeki Cemevi'nin, Belediyeden özel tahsisle kullanılmasını sağlayan Afyonkarahisar Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Mustafa Güllü'nün siyaset merakı, Cemevi konusunu tartışmalı hale getirdi.

Afyonkarahisar'da yaşayan alevi vatandaşlar da Başkan Mustafa Güllü'ye tepki göstererek "cemevimizi ve derneğimizi keyfi olarak yönetmeye çalışıyor. Cemevini ve alevileri kullanarak siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Cemevi ibadethanedir, burada siyasetin işi olamaz. Belediye Başkanımız Burcu Köksal hanım, doğru karar vermiştir. Cemevi, bütün Alevi canlara aittir" dediler.

Afyonkarahisar Alevi Canlar Derneği Başkanı Serdar Koldemir, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan bir açıklama yaparak "Cemevi  biribadethanedir, Cemevileri, herhangi bir zümre, siyasi görüş, ekonomik çıkar sağlanacak yerler değildir. Afyonkarahisar Merkezde bulunan cemevinin, bütün alevi canlara hizmet etme noktasında  Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’a güveniyoruz. Afyonkarahisar'da buulnan cemevimiz ve dernek binamızın sadece ibadet yapılır hale getirmek için çalışan Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ıdestekliyoruz" dedi.

Gerek Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanının, gerekse Afyonkarahisar Cemevi'ni yöneten derneğin siyasi parti ofisi gibi çalıştığını belirten vatandaşlar, Başkan Burcu Köksal'ın buraların siyasetten arındırılması ve tüm vatandaşlara ayrım yapılmadan hizmet edilmesi noktasında haklı olduğunu belirten vatandaşlar "Cemevinde, ibadethanede siyaset mi olur. Buraların parti ofisi gibi kullanılması, burayı ele geçiren şahsın siyasi emelleri için kullanması, bazı Alevi vatandaşların buraya üye olmasını engellemesi kabul edilemz. Bu durum en çok Alevi vatandaşlarımızı üzer ve en çok alevi canlara zarar verir. Afyonkarahisar Cemevi, siyasi parti gözetmeksizin bütün Alevi canlara hizmet vermelidir" dediler.