Atın telef olduğu kazada 4 kişi yaralandı Atın telef olduğu kazada 4 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde, izinsiz kazı yaparak define arayan 3 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Olay, Özkan köyünde meydana geldi.

Jandarma ekipleri, bölgede kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti ve yaptıkları araştırmalar sonucu şüpheli kişileri belirledi. Ekipler, Y.B., B.Y. ve M.O.A. adlı şahısları, kazı yaparken suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Jandarma, olay yerinde yaptığı inceleme sırasında, kazma, kürek ve delici matkap gibi kazı malzemelerini de ele geçirdi. Kaçak kazı yaparak tarihi eser arayan şüphelilerin, bu tür faaliyetlerin suç olduğunu ve doğaya, bölgedeki ekosisteme ciddi zararlar verebileceğini göz ardı ettikleri bildirildi.

Jandarma yetkilileri, define aramak amacıyla izinsiz kazı yapan kişilere karşı sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek, benzer olayların önlenmesi amacıyla bölgede daha fazla denetim yapacaklarını duyurdu. Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik soruşturma ise devam ediyor.

Bu tür kaçak kazıların sadece yasal açıdan değil, aynı zamanda çevresel ve kültürel miras açısından büyük tehlikeler oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Kaçak kazıların doğal yaşamı tehdit etmesi ve tarihi eserlerin zarar görmesine neden olması, yetkililer tarafından sürekli olarak vurgulanan bir konu.