Sonunda bu da oldu!.. Toplum hayvanlar, hayvan besleme ve hayvan sevgisi konusunda bile kutuplaştı!..

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kedinin kasıtlı olarak öldürülmesiyle başlayan trajik bir olay, komşular arasında kanlı bir kavgaya dönüştü.

Afyon'da kamyonetle motosiklet çarpıştı, 3 kişi yaralandı Afyon'da kamyonetle motosiklet çarpıştı, 3 kişi yaralandı

Olay, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. Serpil B. (57) ve kızı Cansu Y. (30), evlerinde besledikleri kedinin yan komşuları Ali A. tarafından otomobil ile ezilerek öldürülmesi üzerine tartışma yaşadılar. Tartışma hızla büyüyerek fiziksel şiddete dönüştü ve iddiaya göre Serpil B. ile Cansu Y., Ali A. ve kızı Yurdanur G. tarafından darbedildi.

Olay, dün kırsal Sungurpaşa Mahallesi'nde gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan anne ve kızın tedavilerine başlandı, ancak yaralanmalarının ciddiyeti vurgulandı. Jandarma ekipleri Ali A. ve Yurdanur G.'yi gözaltına aldı ve soruşturma başlatıldı.

İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, olayın ardından yaralıları ziyaret ederek desteklerini ifade etti ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Erkan, "Bu insanlar hayvan besledikleri için komşularıyla sorun yaşamışlar. 6 kişi genç kızımıza saldırmış. Bu davanın yakasında olacağız, takipçisi olacağız" dedi.

Hayvansever Filiz Karabulut da duygularını dile getirerek, "Hiçbir insanın zarar görmesini istemiyoruz. Ama hiçbir hayvanın da insan tarafından zarar görmesini istemiyoruz. Toplum olarak hep birlikte yaşayabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu olay, hayvan hakları ve komşuluk ilişkilerinin karmaşıklığını ve hassasiyetini yeniden gündeme getirirken, toplumda derin bir üzüntü ve tepkiye neden oldu.

Editör: Birinci Editör