Afyonkarahisar Belediye Meclisi Başkan Vekili Dr. M. Kemal Demirkırkan'dan, dün Meclis'te yaşanan olaylara sert tepki geldi.

Demirkırkan "AKP'li milletvekilleri tarafından yaşatılan barbarlığı ve çözüm üretmesi beklenen   meclisin kaba kuvvetle işlevsizleştirimesini şiddetle kınıyorum" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Başkan Vekili Dr. M. Kemal Demirkırkan'ın açıklaması şöyle:

"İktidarın oylarıyla milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay lehine Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararın TBMM'de görüşülmesi sırasında, AKP idare amiri Alpay Özalan'ın kürsüde konuşan milletin vekiline yumruk atılıp, bir diğer kadın vekilin kaşının yarılmasına sebep olduğu görüntüler hepimizi üzdü.
Halkın vicdanını temsil eden TBMM'de yaşananlardan utanç duydum.

AK Parti bayrağını yere düşürmedi AK Parti bayrağını yere düşürmedi

Meclislerde halk tarafından seçilen temsilcilerin,  halkın sorunlarını dile getirmesi ve bu sorunların meclislerde tartışılmasından daha doğal birşey olamaz. Ancak AKP Milletvekillerinin Meclis’in anlamı ve işlevini anlamayıp, kaba kuvveti öne alması, meclisi kana bulayan davranışları bizleri hiç ama hiç şaşırtmadı.

Mecliste milletin dertlerine çözüm üretmesini beklediğimiz milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı olan bir başka milletvekilini kaba kuvvetle susturmaya çalışması tek kelimeyle "BARBARLIKTIR".

AKP'li milletvekilleri tarafından yaşatılan barbarlığı ve çözüm üretmesi beklenen   meclisin kaba kuvvetle işlevsizleştirimesini şiddetle kınıyorum.

Sokak röportajında sadece fikrini söyleyen bir kadının hapiste olduğu ülkemizde, milletvekilini susturmak için yumruk sallayan bir barbarın mecliste olmasını içime sindiremiyorum.

Bugün TBMM 'de çoğunluğuna güvenerek şiddete başvuranların, dün çoğunlukta olduğu belediye meclislerindeki son durumlarına bakmalarını öneririm."


 

Editör: Birinci Editör