Afyon Haber

Mahinur Özdemir Göktaş’ın Afyonkarahisar programı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın bugünkü Afyonkarahisar programı belli oldu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın bugünkü Afyonkarahisar programı belli oldu.

Programa göre Bakan Göktaş, sorasıyla Emirdağ’da Hayırsever iş insanı Özcan Halaç tarafından yaptırılacak olan ÇES Temel Atma Törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ALO144 Çağrı Merkezi Açılışı törenine, Rabia-Recep Kuş Anaokulu Açılışı törenine katılacak.

Bakan Göktaş daha sonra Afyonkarahisar’a geçecek. Valilik Ziyaretinden sonra İmaret Cami Önünden  Uzun Çarşıya Festival kortej yürüyüşüne katılacak ve sonrasında Dünyanın En Uzun Lokumu Guinness Rekor Denemesine katılacak.

Saat 16.00’da ise Motokros Alanında Gastro Afyon Festivalinin açılış programına iştirak edecek ve burada bir konuşma yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?..

Memleketinden Belçika'ya göç eden Afyonkarahisar Emirdağlı bir ailenin çocuğudur. 1982 yılında Brüksel’de doğmuştur.

Mahinur Özdemir Göktaş, lisans ve yüksek lisans eğitimin, Belçika'dai Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır.

Belçika'da Avrupa'da uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2015 yılında Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmiştir.

2019 yılında da Belçika’nın en etkili 100 kadınından biri olarak gösterilmiş, Aynı yıl Belçika’da yaptığı çalışmalarından dolayı Kral Leopold Devlet Nişanı’na layık görülmüştür.

2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanmıştır.

3 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev almıştır.

Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe bilen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, evli ve 2 çocuk annesidir.