Hibrit otomobillerle ilgili önemli bir düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Şarj edilebilir hibrit araçlara yönelik getirilen yeni düzenlemeyle, 70 kilometrenin üzerinde elektrikli menzil sunan araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi uygulamaya konuldu.

İşletmelere kredi kartı şartı!.. İşletmelere kredi kartı şartı!..

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, karbon salınımı 25 gramın altında olan ve elektrikli menzili 70 kilometreyi aşan hibrit araçların ÖTV oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemeyle, bu araçların ÖTV oranları yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değişecek.

İşte yeni ÖTV düzenlemesine dair detaylar:
- **Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan araçlarda** yüzde 30 oranında ÖTV uygulanacak.
- **Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyen ancak ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşan araçlarda** yüzde 60 ÖTV uygulanacak.
- **Motor silindir hacmi 1600 cm³'yi geçip 1800 cm³'ü aşmayan ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan araçlarda** ise yüzde 70 oranında ÖTV alınacak.

Bu düzenleme, hibrit araçların tercih edilmesini teşvik etmeyi ve çevre dostu teknolojilere geçişi desteklemeyi amaçlıyor. ÖTV indiriminin geçerliliği, bugünden itibaren yürürlüğe girmiş bulunuyor. Bu değişiklik, hem otomobil alıcılarına hem de çevre bilincine katkıda bulunarak, yeşil enerjiye geçiş sürecini hızlandırma potansiyeline sahip.

Editör: Birinci Editör