Afyon Haber

Sen misin ekonomik durumu eleştiren!..

Afyonkarahisar'da esnaf odası başkanları arasındaki "siyaset" merkezli kriz büyüyor.

Abone Ol

Afyonkarahisar'da esnaf odası başkanları arasındaki "siyaset" merkezli kriz büyüyor.

Afyonkarahisar Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün, ekonomik durumu eleştirmesi başına dert açtı, AK Partili ve MHP'li oda başkanlarının kendisinni hedef almasına neden oldu!..

Afyonkarahisar Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün 10 gün önce "Ekonomik kriz derinleşiyor, halkın hükümete olan güveni yok oluyor, Hükümetin izlediği yanlış politikalar, geçmişteki krizlerden bile daha yıkıcı, özellikle kasap esnafı ve küçük işletmeler döviz kuru dalgalanmaları ve artan maliyetler nedeniyle zor durumda" açıklaması, AK Partili ve MHP'li esnaf odası başkanlarını rahatsız etti.

Bu açıklamadan birkaç gün sonra, AK Partili ve MHP'li esnaf odası başkanları Mahmut Emin Birliktir ve Cengiz Üstün önderliğinde, İbrahim Yörük üzerinde baskı yaptı ve bu açıklamanın düzeltilmesinin ya da geri çekilmesini talep etti.

5 oda başkanının talebiyle, İbrahim Yörük adına basına yeni bir açıklama servis edildi. Açıklamada İbrahim Yörük, geri adım attı ve  “Sözlerim yanlış anlaşıldı” dedi.

Ancak,  Afyonkarahisar Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, yeni bir açıklama daha yaparak, basına gönderilen bu açıklamanın kendisine ait olmadığını söyledi.

Bunun üzerine, AK Partili ve MHP'li esnaf odaları başkanları Mahmut Emin Birliktir, Cengiz Üstün, Mustafa Çelik, Hüseyin Karnıbüyük ve Ergün Aykın, ortak bir açıklama yaparak, bu açıklamanın İbrahim Yörük’ün de olduğu bir ortamda hazırlandığı ve kendisinin onayı alınarak basına servis edildiğini söyleyerek Yörük’ü yalanladı.

Ve en sonunda İbrahim Yörük, son bir açıklama yaparak "İlk açıklamamdaki sözlerimin arkasındayım. Mahmut Emin Birliktir, bu açıklamayı geri çekmesi üzerine bana baskı yaptı. Geri adım atmadım, atmayacağım. Birliktir, yalancının kralıdır" dedi ve Birliktir'in yer aldığı birlikten protesto ederek istifa etti...