Balkonda kenevir yetiştiren şahıs yakalandı Balkonda kenevir yetiştiren şahıs yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan ve Ankara’dan Afyonkarahisar’a tarihi eser satmak amacıyla gelen şahsı ve alıcıyı suçüstü yakaladı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihi eser kaçakçılığına karşı yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, Ankara’da ikamet eden F.E. isimli şahsın elinde eski eser niteliğinde sikkeler bulunduğu ve bu eserleri satmak amacıyla Afyonkarahisar’a geleceği yönünde bilgi elde edildi.

Jandarma ekipleri, elde ettikleri bu bilgi doğrultusunda F.E.’yi yakından takip etmeye başladı. Yapılan takip sonucunda, F.E.’nin İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde faaliyet gösteren bir tesiste R.A. ve A.K. isimli şahıslarla bir araya geleceği tespit edildi. Operasyon gerçekleştiren jandarma ekipleri, belirtilen adrese baskın düzenleyerek şüphelileri suçüstü yakaladı. Yapılan aramada, bir çantanın içinde tarihi eser niteliği taşıyan 130 adet sikke bulundu. Sikkeler, uzmanlar tarafından incelenmek üzere Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Editör: Birinci Editör