Bakanlıktan dolaşıma sokulan iddialara cevap!.. Bakanlıktan dolaşıma sokulan iddialara cevap!..

Türk siyasetinin iki meşhur isminden sürpriz hamle geliyor!.. Merkez sağa yakın iki isim mecliste grup krmak için harekete geçti.

Merkez sağa yakın milletvekillerinin, Meclis'te yeni bir siyasi parti grubu kurmaya hazırlandığı iddia edildi. Bu kapsamda milletvekilleriyle görüşmeler yapıldığı, merkez sağa yakın vekillerin bu oluşuma sıcak baltığı belirtiliyor.

Bu hamlesinin arkasında ise iki isim olduğu öne sürüldü. Ankara kulislerinde, Meclis'te yeni bir grup kurma hazırlığında olan 20 milletvekilinin harekete geçtiği iddiası konuşuluyor.

Merkez sağa yakın vekillerin, Demokrat Parti modeli, Anavatan Partisinin 4 eğilimine benzer bir oluşumla yeni bir grup oluşturma planları var. Bu hamlenin arkasındaki isimler Demokrat Partili milletvekilleri Cemal Enginyurt ve Salih Uzun, Genel Başkan Gültekin Uysal'ın bu planın neresinde olduuğ belirsizliğini koruyor.

Merkez sağa yakın birçok vekilin böyle bir arayışta olduğunu belirleyen Ccemal Enginyurt ve Salih Uzun, merkez sağ kökenli siyasetçileri bir çatı altında toplamak istiyor. İlk hedef, Meclis'te grup kurmak ve en az 20 milletvekilini bir araya getirmek.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın bu oluşuma nasıl baktığı bilinmiyor.

İYİ Parti'nin merkez sağdan uzaklaşması ve MHP tabanına kaymasıyla merkes ve demokratik siyasette bir boşluk olduğunu düşünen Demokrat Partili iki milletvekili, Demokrat Parti modeliyle Mecliste grup kurmak için harekete geçtiği belirtiliyor.

Editör: Birinci Editör