TERMAL KAYNAKLARIN KULLANIMINDA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KONFERANSI AFYONKARAHİSAR’DA DÜZENLENDİ
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Ajansımızın faydalanıcısı olduğu "TR33 Bölgesi'ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması" Projesi (Zafer-İN) kapsamında düzenlenecek Üniversite konferanslarından ilki, Termal Kaynakların Kullanımında Nitelikli İş Gücü Konferansı, 3 Mayıs 2017 tarihinde yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Afyon Kocatepe Üniversitesinde gerçekleşti.
Zafer Kalkınma Ajansı İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Veli Oğuz, yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara Zafer-İN Operasyonu’nun amaçları, faaliyetleri ve çıktılarına ilişkin genel bir bilgilendirme yaptı. Afyonkarahisar’ın ardından diğer TR33 Bölgesi illerinde düzenlenecek konferansların duyurusu ile birlikte konferansların düzenlenme amacını dile getirdi. Ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yaptığı açılış konuşmasında ülkemizin termal turizm kapasitesine ve diğer ülkelerle kıyaslandığında avantajlı konumda olduğuna değindi. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, yaptığı açılış konuşmasında Zafer-İN Operasyonu’nun amaçlarını ve konferansa gündem olan termal sağlık turizminin önemini vurguladı. Açılış konuşmalarını takiben başlayan Konferans, sabah ve öğleden sonra iki oturum olarak gerçekleşti.
Termal Sağlık Turizmi / Global ve Yerel Bakış başlıklı sabah oturumunun moderatörlüğünü Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay yaptı. Bu oturumun ilk konuşmacısı Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Enginer Birdal, Türkiye’deki sağlık turizminin ekonomik potansiyeli hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Afyonkarahisar Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan, sağlık turizminin yerel yönetimlere katkısı hakkında bilgilendirme yaptı. Bir sonraki konuşmacı Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Genel Sekreteri ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Disiplin Kurulu Başkanı Yunus Gürkan, termal sağlık turizmi endüstrisine ilişkin bir sunum yaptı. İlk oturumun son konuşmacısı olan Yunanistan Sağlık Turizmi Konfederasyonu Başkanı ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Sekreteri Dr. Constantine Constantinides, TR33 Bölgesi’nde sağlık turizmi sektörünün gelişimine ve iyi uygulama örneklerine dair sunumlarını gerçekleştirdi.
Termal Sağlık Turizmi / Sosyo Demografik ve Ekonomik Bakış başlıklı öğleden sonraki oturumun moderatörlüğünü Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Şuayip Özdemir yürüttü. Bu oturumun ilk konuşmacısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Seyahat Acenteleri Daire Başkanı Duran Çona, termal sağlık turizminin ülkemizin ekonomisine etkilerini konu alan bir sunum yaptı. Sonraki konuşmacı Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Elbeyi Pelit, termal turizmde nitelikli iş gücü ve gündemdeki sorunlara değindi. Ardından Uluslararası Turizm Danışmanı ve Şanlıurfa’da Tarihin Yeniden Canlandırılması Projesi Takım Lideri Mary McKeon, turizm sektörü teşvikinin geliştirilmesi için uluslararası kalite güvencesine ve karşılaştırmalı değerlendirmelere ilişkin bilgilendirme yaptı.
İkinci oturumdaki panelin son konuşmacısı olarak katılım gösteren Doğan Şirketler Grubu CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Turabi Çelebi, yaşlılar için termal sağlık hizmetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Zafer-İN Operasyonu kapsamındaki diğer Üniversite konferansları ise 5 Mayıs 2017 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, 11 Mayıs 2017 tarihinde Dumlupınar Üniversitesinde ve son olarak 23 Mayıs 2017 tarihinde Uşak Üniversitesinde düzenlenecektir.
Bunlar da ilginizi çekebilir