Tunceli'de zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı acı kazada 4 Mehmetçik şehit oldu.

Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde meydana gelen trajik bir kazada, bir zırhlı askeri araç kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 5 asker yaralandı ve bu askerlerden 4'ü hastaneye kaldırıldıktan sonra şehit oldu.

Kaza Detayları

Kaza, öğlen saatlerinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı askeri aracın Karaoğlan mevkisinde kontrolden çıkmasıyla gerçekleşti. Araç, uçuruma yuvarlandı ve olay yerine sağlık, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yaralı askerlerden 3’ü, olay yerine gelen Sikorsky tipi askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer iki yaralı ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Maalesef, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 askerden ikisi, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 2 askerden biri, tedavi edildikleri hastanelerde şehit düştü.

Herkesi ilgilendiren önemli karar Herkesi ilgilendiren önemli karar

Bakanın Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazada şehit olan askerler ve yaralılarla ilgili acı haberi duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun" başlığı altında şunları belirtti:

"Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun."

Ulusal ve Yerel Tepkiler

Kaza, ülke genelinde büyük bir üzüntü ve taziye mesajlarına yol açtı. Şehit askerlerin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı mesajları iletildi. Kazanın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve olayın nedenleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu trajik olay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zorlu görev koşullarında karşılaştığı riskleri ve askerlerin vatan için verdikleri mücadeleyi bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit olan askerlerimiz ve yaralı askerimiz için ulusal çapta taziye ve destek mesajları devam ediyor.

AFYONHABER olrak, acı kazada şehit olan asketlerimize Yüce Allah'tan rahmet, TSK ailesine, askerlerimizin yakınlarına ve sevenlerine sabır va başsalğlı dileriz.

Editör: Birinci Editör