Aksaray'da bir tur otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çeşitli özel hastanelere sevk edildi.

Aksaray'da meydana gelen feci otobüs kazası, sabah saat 07.00 sularında Aksaray-Ankara kara yolunun Acıpınar mevkiinde gerçekleşti. Balıkesir Bandırma'dan hareket eden Akhisar Seyahat firmasına ait 45 HB 0560 plakalı otobüs, sürücüsü Nurhan Hazer'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. İlk belirlemelere göre, kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Otobus Kazasi

Olayın hemen ardından, sağlık ekipleri ve kurtarma birimleri hızla olay yerine intikal etti. Yaralılara ilk müdahale yapıldıktan sonra, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere sevk edildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam etmekte.

Kazanın ardından Aksaray-Ankara yolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Kaza mahallinde güvenlik önlemleri alınırken, yolun tekrar trafiğe açılması için çalışmalara hız verildi. Kazanın nedenine dair detaylı bir tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

Otobus Kazasi 2

Devrilen otobüs, Japon turistleri taşıyordu Devrilen otobüs, Japon turistleri taşıyordu

Adalet Bakanı Tunç, kaza ile ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma açıldığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu. Bu olay, Türkiye genelinde yol güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Kazanın detaylarının netleşmesi ve sorumluların tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Aksaray'daki bu trajik kaza, yolculuk edenlerin hayatlarını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına yol açarak, aileler ve toplum için büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Editör: Birinci Editör