Siyaset

Turgay Şahin: AK Parti milletin bağrından gelen bir partidir

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Abone Ol

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Şahin’e toplantı da Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karkı, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan eşlik ettiler.

Basın toplantısında gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin şu açıklamalarda bulundu, “Afyonkarahisar’ımızın kıymetli basın mensupları öncelikle basın toplantımıza katılımlarınız dolayısıyla hepinize teşekkür ederiz. Partimizin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri ve önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili bazı açıklamalarda bulunacağız. Sözlerimin hemen başında basın mensuplarımızdan Gökten Ceylan’a bugün gerçekleşecek ameliyattı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyor. Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Öncelikle İzmir, Manisa, Bolu, Aydın, Karabük, Muğla ve Tunceli olmak üzere ülkemizin farklı noktalarında çıkan orman yangınları dolayısıyla zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman yangınları aralıksız süren çalışmalarla kontrol altına alınırken, yalan yanlış algı operasyonlarıyla çalışmalara gölge düşürmeye çalışanları ise şiddetle kınıyorum. Algı operasyonlarıyla her zaman olduğu gibi muhalefet kanadı yine suçüstü yakalanmıştır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla attığı her adımı daha önceden titizlikle belirleyen devletimiz birçok doğal afet atlatmıştır. Yanlış algıların aksine Tarım ve Orman Bakanlığımız 247 yangına 105 helikopter, 14 İHA, 25 bin çalışan ile müdahale ederek kontrol altına almıştır. Bakanımız İbrahim Yumaklı yanan ormanların yerine ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını da duyurmuştur. Rabbim ülkemize ve şehrimize bir daha yaşatmasın diyorum.

Yeni göreve gelen il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başlayarak AK Parti’mizin 23. kuruluş yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutladık. Hayırseverlerimizin destekleriyle zimem defteri geleneğini devam ettirerek 23 adet borç defterini kapattık. 23 evladımızın sünnet merasimini gerçekleştirdik. 23 yurt içinde 23 yurt dışında olmak üzere kurban bağışında bulunduk. AK Parti’miz gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkinliklerle toplumsal sorumluluk anlayışını ve yardımlaşma ruhunu yansıtmış oldu. Önümüzde ki süreçte de benzer birçok projeyi devam ettireceğimizin altını bu vesile ile çizmek istiyorum.

Bizler gücünü milletimizin desteğinden alan aynı zamanda da teşkilat mensuplarıyla her konuda istişareler gerçekleştirerek çözüm arayışı içerisinde olan bir partiyiz. Bu kapsamda geleneksel hale getirdiğimiz danışma meclisimizi teşkilat mensuplarımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirerek karşılıklı istişarelerde bulunduk. Teşkilatımızın her bir kademesinde görev alan dava arkadaşlarımızla birlikte halkımızın bizlere iletmiş olduğu istek ve taleplerini değerlendirerek notlarımızı aldık. İsteklerini emir saydığımız hemşehrilerimizin taleplerini ivedilikle milletvekillerimiz aracılığıyla bakanlarımıza üst yöneticilerimize ileteceğiz. Bizlere gelen her bir istek ve talebin takipçisi olmayada devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren mahalle ziyaretlerimize ağırlık verdik. Her hafta Cuma namazı sonrasında farklı bir mahalle de Afyonkarahisarlıların istek ve taleplerini dinleyerek çözüm arayışları konusunda karşılıklı istişarelerde bulunuyoruz. Yine yaz aylarında çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun katılım sağladığı Kur’an Kurslarını ziyaret ediyoruz.

Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın en iyi hizmetlere layık olduğunu biliyor tüm gücümüzle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Afyonkarahisar’ımıza yapılacak olan yeni devlet hastanesi dahil olmak üzere sağlık alanında ki gerçekleşecek yatırımlar tasarruf tedbirlerinin dışındadır. Devletimizin hemşehrilerimize götürülecek sağlık hizmetlerinde tasarruf tedbirlerini en aza indirgemiştir. Bu hususta 2024 Mart ayında temelleri atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapımı devam etmekte olup bir an önce halkımızın hizmetine sunmak için çalışmaları yakından takip ediyoruz. Aynı şekilde Başmakçı, Çobanlar, Emirdağ ve Bolvadin ilçelerimizde yapılacak olan devlet hastanelerimizde yakın tarihte tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Yine AFSÜ’de temelleri atılan AFSÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip ediyor bir an önce faaliyete girmesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanemizde yakın zamanda müjdesi verilen tüp bebek merkezimizi açılacaktır. Tüp bebek merkezi için ilk kez kamuya ödenek sağlanmıştır. Sağlık alanında şehrimize her alanda talep edilen hizmetleri eksiksiz sağlamak gayretindeyiz.

Milletvekillerimiz TBMM’deki görevlerini yoğun bir şekilde sürdürürken bir yandan da Afyonkarahisar’da köy köy, belde belde ve ilçe ilçe ziyaretlerini devam ettiriyorlar. Aynı zamanda da ilimize yapılacak ve yapılması muhtemel projelerin yakın takipçisi olarak bakanlık nezdinde çalışmalarını sürdürüyor ilimizin taleplerinin yakın takipçisi oluyorlar. Bu noktada belirtmek isterim ki özellikle son dönemlerde gündeme sıkça gelen çiftçilerimizin sıkıntılarını biliyor her türlü desteği sağlamak adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Saha ziyaretlerimizde gelen talepler neticesinde belli büyüklükteki salatalık için ihracat yasağı kaldırıldı. Bu noktada Milletvekillerimiz çiftçilerimizden gelen talepler neticesinde bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a sunmuştur. Bu raporda patates, salatalık, haşhaş, domates, fasulye ve biber gibi yeşil tarım ürünlerinin de maliyetleri ve alım fiyatları ile ilgili detaylı olarak bilgi verilmiştir. Yine aynı şekilde sulama yönetiminde ki bozukluklarında giderilmesi hususunun da geniş kapsamlı bir çalışma ile düzenlenmesi gerektiği raporda yer almıştır. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimizin ilettiği her bir talebin takipçisi olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz.

Milletvekillerimizin Cumhurbaşkanımız Cevdet Yılmaz’a sunduğu bir diğer rapor ise, enflasyon muhasebesi... Sayın Cevdet Yılmaz bu konunda yakından takipçisi olacaklarının sözünü milletvekillerimize vermiştir. Bir kez daha belirtmek isterim ki bizde şehrimizi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren her konunun takipçisi olacağız. AK Parti milletin bağrından gelen bir partidir. Bu sebeple ki milletimizin, Afyonluların haklarını savunmak, korumak 23 yıldır her zaman önceliğimiz olmuştur. Afyonkarahisar yerelinde de yerel yönetimin hemşehrilerimize vaat ettiği her bir konunun takipçisi olacağız. Biz demokrasiyi özümsemiş, milli iradeyi başımızın üstüne koymuş, milletin sinesinden çıkmış, milletin partisiyiz. Sandığa ve sandık sonuçlarına saygımız sonsuzdur! Biz gerektiğinde icraat ve söylemleri eleştirir ancak başkalarının yaptığı gibi sandıktan çıkanların meşruluğunu tartışmayız! İcraat eleştirisi ile meşruiyet tartışması bambaşka şeylerdir. Geçmişte ülkemiz genelinde, yüzde elli oy alan hükümetin meşruluğunu kabul etmeyenler, bugün aynı oy oranından yola çıkarak en basit eleştiriyi kabul edemiyor. Neticede kimse ordu göreve falan demiyor bu ne tahammülsüzlüktür?

Düşünebiliyor musunuz? AK Parti Cumhurbaşkanı adayı çıkaramasın diye mitingler düzenlediler! Adına bir de "Cumhuriyet Mitingleri" koydular İnanılmaz ama, cumhura karşı bir azınlık kalkışması bunlara son derece normal geliyordu. Sadece halk çoğunluğu değil meclis çoğunluğu ile de savaştı bunlar!

"414 el kaosa kalktı" manşetini hatırlayın Koştur koştur AYM'ne giderken de yüzde elli falan umurlarında değildi. Hala da umurlarında olduklarını düşünmüyorum… Yani öncelikle muhataplarımızı cumhura ve her düzlemde cumhur iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensubu ve işi Türk Milletini temsil etmek olan Koordinatör Milletvekilimiz Mestan ÖZCAN’ın eleştirel beyanlarına karşı gösterilen tahammülsüzlük dikkati şayandır! Milletvekilimiz, yerel yöneticilerin sözlerini yerine getirmemeleri halinde takipçisi olacağımızı dile getirmiş, sözlerin tutulmaması halinde Afyonkarahisar halkının gereğini yapacağını ve kendilerine hadlerini bildireceğini beyan etmiştir. Elbette bizler yaşadığımız şehrin sorunlarını yakından takip eder ve görevlerini yerine getirmeyenleri de uyarırız. Verilen ve tutulmayan sözlerin takipçisi olmak hem vatandaş hem de iktidar partisinin il teşkilatı olarak vazifemizdir.

Bu anlamda hemşehrilerimizin hakkını yedirmeyecek, meselelerinin takipçisi olacağız. İşlerinden haksızca çıkarılan veya görev yerleri insafa ve izana bağdaşmayacak derecede değiştirilen işçilerimizin hakları da belediye çalışanlarına söz verilmesine rağmen belediye yemekhanesinden ücretsiz yararlandırılmamaları da takibimizdedir! Bir başka konu ise 6 yıldır ilimizde gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası’nın sanki yeni bir organizasyonmuş gibi gündeme getirilmesidir. 6 yıldır ilimizde, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun, milletvekillerimizin ve önceki dönem belediye başkanlarımızın girişimleri sonucunda bir gelenek haline gelen Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP of Türkiye) bu yılda ilimizde gerçekleşecek olup Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bu yılda Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde ilimizde yapıldığını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Afyonspor konusunda verilen sözler de bu çerçevede ilgiyle takip ettiğimiz bur husustur. Afyonspor’umuzun hak ettiği yere gelmesi ve bunun için yeterli ve temiz kaynakların bulunmasını çok önemsiyoruz. Hatta bu konuda, ilimiz trafiğini alt üst eden ücretsiz otopark uygulamasının gözden geçirilmesi ile gelirlerinin Afyonspor’a tahsisini öneriyor ve yapıcı eleştirinin nasıl olması gerektiğini gösteriyoruz. Yine bu minvalde AFBEL tesislerinin de gelirlerinin aktarılması bir diğer teklifimizdir. Geçmişte futbolda, basketbolda ve voleybolda AK Partili belediye başkanlarımızın yakaladığı başarıların tekrarlanmasını, ilimize kazandırılan ve birçok ilde benzeri yer almayan spor kompleks ve tesislerinin hakkının verilmesini ümit ediyoruz.”