📅 11 Nisan 2025, Cuma
🗞️ AFYON EĞİTİM HABER
🖋️ Haber: Afyon Haber Merkezi
🎓 Afyonkarahisarlı Öğrencilerden TÜBİTAK’ta Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 16 ödül birden kazandılar!
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri’nde 35 ödülün 16’sını kazanan Afyonkarahisarlı öğrencileri ve eğitim camiasını yazılı bir açıklamayla tebrik etti.
Başkan Şahin, açıklamasında Afyonkarahisar’ın bilimsel alandaki yükselen grafiğinden gurur duyduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Öğrencilerimiz 8 birincilik, 4 ikincilik ve 4 üçüncülük olmak üzere toplam 16 ödül kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Başta ödül alan öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve ailelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu başarıların ilimizin eğitim geleceğine ışık tutmasını temenni ediyoruz. Afyonkarahisar’ımızın adını bilimle, emekle ve başarıyla duyurmaya hep birlikte devam edeceğiz.”
🔬 Bilimle Yükselen Nesil
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Türkiye genelinde ortaokul düzeyindeki öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl bölge finallerinde elde edilen bu başarı, Afyonkarahisar’ın eğitimdeki kalite çıtasını bir kez daha gözler önüne serdi.
Öğrencilerin projeleri; fen bilimleri, matematik, teknoloji tasarım ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirildi.
🏆 Eğitim Camiasına Teşekkür
Başkan Şahin, açıklamasında öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin desteğinin altını çizerek, “Bu başarı kolektif bir emeğin ürünüdür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu başarıları bizleri umutlandırmaktadır. Bilimle büyüyen bir Afyonkarahisar hayalimiz adım adım gerçekleşiyor” dedi.
📸 Kazanan projelerin detayları ve ödül töreninden görüntüler için TÜBİTAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
İstersen bu üç haberi tek bir sayfa haline getirip bir gazete sayfa tasarımı oluşturabilirim. Ayrıca görselleştirme, başlık önerisi ya da PDF formatı da hazırlayabilirim. Devam edelim mi?