6 Şubat depremlerini 3 gün öncesinden nokta atışı bilen Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeni deprem tarihi vererek uyardı.

 6 Şubat depremlerini çok sayıda deprem uzmanı aylar, günler öncesinden bilmişti. O isimler arasında en çok dikkat çeken ise depremi 3 gün öncesinden bilen Frank Hoogerbeets olmuştu.

Depremden 3 gün önce “Er ya da geç bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak” tweeti ile dikkatleri üzerine çeken Hoogerbeets, kısa süre sonra 18 Nisan tarihli Tokat depremini de bilmişti. Deprem uyarılarına devam eden Hoogerbeets'ten Türkiye için korkutan bir uyarı daha geldi.

Afyon'da kamyonetle motosiklet çarpıştı, 3 kişi yaralandı Afyon'da kamyonetle motosiklet çarpıştı, 3 kişi yaralandı

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hoogerbeets, “Bölgede anormallikler devam ediyor” ifadelerini kullanarak Güneydoğu'yu işaretleyen bir haritayı gösterdi. Hoogerbeets, tahmininin ve risk durumunun ortadan kalkmasının genellikle 6 güne kadar olabildiğini işaret etti.

Güneydoğu Bölgesi’nde daha deprem felaketini yaşayan Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis yer alıyor. Bu illerde artçı depremler güncel olarak devam ederken, büyüklükleri zaman zaman 4,5’i geçiyor.

Editör: Birinci Editör