Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk'u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve Afyonkarahisar’ın gelişimine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyarette; AGC Başkanı Önder Artuk ve  yönetim kurulu üyeleri; Sezer Küçükkurt, Mehmet Abdioğulları, Ömer Elçi, Faruk Kılınç ve İsa Kuş yer aldılar.

Ziyarette yapılan konuşmalar, Afyon'un geleceği ve bölgedeki projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu; ziyaretin başında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Cumhuriyetin kurulduğu, zaferin kazanıldığı topraklar. Dolayısıyla buraya ne yapılırsa azdır. Bu bizim vatana ve bu ülkeye olan borcumuz. Soranlara ölünce emekli olacağım diyorum. Ben şu anda ne kadar çok proje üretiyorum bir bilseniz. Mesela size bir müjde vereyim, ilk defa burada açıklıyorum, bu proje aslında benim projem. 22 Nisan'da Cumhurbaşkanımızla Irak'taydık. ‘Kalkınma Projesi’ni 2019 yılında teklif etmiştim. O dönemde gündeme alınmadı, hatta otoban yapacaklardı. Ben ortasına bir de demir yolu olsun diye fikir öne sürdüm. Bu dediğim güzergah Afyonkarahisar’dan geçecek. İpek yolunu Afyonkarahisar’dan geçireceğiz. Bafra’dan başlayan Basra, Bağdat ve Türkiye'de Afyon'dan ve Avrupa'ya gidecek olan Irak Kalkınma Yolu buradan geçiyor, Allah'a şükür. 1940'larda burası bir şey yapılamaz denilen projeleri gerçekleştirdik. Bir nehir ıslah projesiyle Afyon'un şehirleşmesine büyük katkı sağladık.” İfadelerini kullandı.

Veysel Eroğlu'ndan Akarçay açıklaması Veysel Eroğlu'ndan Akarçay açıklaması

“Kalkınma Projesi”

 Gelecek projelerden de bahseden Eroğlu, Cumhurbaşkanı ile Irak'ta bir kalkınma projesini imzaladıklarını ve bu projenin Afyon'un ekonomik ve stratejik konumunu daha da güçlendireceğini dile getirdi. Afyon'un gelişimi için yapılan çalışmalara da değinen Eroğlu, geçmişte hükümetlerin beklediği projelerin gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti. "Irak Kalkınma Yolu projesi Afyon'un ekonomik açıdan daha da ileri gitmesini sağlayacak." dedi.

 Bütün medyanın çok büyük bir rolü var. Gazeteler, televizyon, burası ve cemiyet. İnşallah bundan sonra da bu hizmetler artarak devam eder. İnşallah hayırlı olsun. Tekrar tebrik ediyorum sizi ve bütün yönetim kurulu arkadaşları. Gönülden tebrik ediyorum. Başarıların devamı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Önder Artuk'un Teşekkür ve Değerlendirmesi

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk ise ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, Eroğlu'nun Afyonkarahisar'a olan katkıları için teşekkür etti. “Ziyaretinizle bizi şereflendirdiniz. Tabi burada gazeteciler cemiyetimizin en kıdemli ve ilk üyesi olarak gelmeniz bizi aile olarak mutlu etti. Cemiyetimiz takdir edersiniz ki 83 yılında kurulmuş, camiamızın duayen gazetecilerinden oluşan güçlü bir sivil toplum örgütü. Biz tabii bu noktada yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı hem size çok teşekkür ediyoruz. Biz de basın olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman sizinle birlikte yol yürümekten mutluyuz efendim. Tabi burada cemiyetimizde bir seçim gibi değil. Sağolsun üstadlarımız bu bayrağı bize devrettiler. İnşallah biz de hakkını veririz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Birinci Editör