Tır, önündeki tıra çarptı Tır, önündeki tıra çarptı

Yedi emin otoparklarından büyük satışı!.. AK Parti'nin geliştirdiği  9'uncu yasa  paketinde Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor. 
Bu kapsamda, yedi emin otoparklarında trafik yasağı olan ve sahiplerinin ulaşamadığı otomobil, motosiklet, tekne gibi binlerce araç satışa çıakrılacak.  Güvenilir lokasyonlarda bekleyen araçlar kısa sürede satılarak ekonomiye kazandırılmaktadır.

Kararın kabulüyle birlikte araçlarda "satılmaz, devredilemez, haciz, geçici haciz, söz" gibi işaretler kaldırılacak. Ayrıca tanımlama için kullanılan şasi veya motor seri numaralarının eksik olması durumunda bu eksiklikler giderilerek araçlar satışa hazır hale getirilecek.

Yeni düzenlemeye göre satıştan elde edilen para beş yıl içerisinde hak sahiplerine ödenecek. Ancak bu süre içerisinde başvuru yapılmaması durumunda ücretler hazineye gelir kaydedilecektir.

Bu aşamanın amacı uzun süredir otoparklarda bekleyen, sahibi bulunamayan araçların ekonomik değerinin korunarak ekonomiye kazandırılmasıdır. Ayrıca park sorununu da çözüyor.

AK Parti kaynaklarına göre bu düzenleme güya önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Çünkü tasarının etki analizinde yaklaşık 15 bin aracın otoparklarda beklediği vurgulanıyor.

Editör: Birinci Editör