Ülke genelinde yumurta fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yumurta üretiminin önemli merkezlerinden Afyonkarahisar'da L Boy yumurtanın kolisi geçtiğimiz hafta 75-80 TL'lerden 105-120 TL'lere yükseldi.

Özel çocukların polislik düşü gerçek oldu Özel çocukların polislik düşü gerçek oldu

Kampanya ile 3 kolisi 100 TL'ye satılan küçük boy yumurtanın koisi 70 TL'ye yükseldi.

Fiyatların yükselmesinni sebebinin, ömrünü tamamlamış ve az yumurtlayan tavukların kesime gitmesi olrak değerlendiriliyor.

Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyonkarahisar ve Kayseri’de toptancı piyasalarda yumurta fiyatları 35 kuruş arttı.

Geçen hafta Afyonkarahisar Başmakçı da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye çıkarken kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL’ye çıktı. Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta da 2,05 TL’ye çıktı.

Yumurtadaki fiyat artışının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Üreticinin son 3 aydır  maliyetinin altında fiyatla satış yaptığı iddia edilirken sektör kaynakları "Kar etmeyen üretici elindeki yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları (çıkma) kesime gönderdi. Bu da piyasada arz eksikliği yarattı. Bu 6 ayda anca kendine gelir. Şu anki arz talebi karşılayamıyor. Bu da fiyatlara yansıdı” diye konuşuyor.

Editör: Birinci Editör