AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kayabidi Köyü’nde gelişen bir olayla ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av.Hakan Şeref Olgun’un iddialarına cevap verdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’un Yurdunuseven’e atfen “Su istiyorsanız önce parasını yatıracaksınız, devlet parasını alacak” dediğini iddia ettiği açıklamasına cevap verdi. Yurdunuseven, “Köy ziyaretlerimiz esnasında Kayadibi Köyü’nde Muhtar ve köylü vatandaşlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı esnasında köyün içme suyu sıkıntısı olduğu ve muhtarın içme suyu parasını toplayamadığına ve su sıkıntısı olduğuna dair serzenişler geldi. Biz de bunun üzerine muhtarımıza su parasının toplamasında yardımcı olmak üzere, köylünün kullandığı su parasını köydeki vatandaşlarımız yatırsın dedik. Zira Valiliğimiz su parası toplamayan muhtarlar hakkında işlem yapacak, bu yazı muhtarımıza gönderildi, muhtarımızı zor durumda bırakmayın, dedik” ifadelerini kullandı.

Yurdunuseven, şöyle dedi...

Faruk Duha Erhan: Çocuklarımızın geleceği AKP'nin elinde oyuncak edildi Faruk Duha Erhan: Çocuklarımızın geleceği AKP'nin elinde oyuncak edildi

“Bu arada köy muhtarımız, ‘ben ayrıca para toplayacağım kuyusu kazdıracağım su sıkıntım çok had safhada’ deyince; biz devlet olarak içme suyunu karşılamak zorundayız, sizin para toplamanıza gerek yok.  Özel İdare su işlerine bakan müdürümüz ile görüşeyim, buraya en fazla bir ay içerisinde kuyu kazdıralım’ dedim. ‘Ama siz de söz verin kullanılan su paralarını ödeyin’ diye beyanında bulundum. Maalesef videonun bir kısmını alıp kalan kısımlarına bakmadan sanki mal bulmuş mağribi gibi üstüne siyaset yapmaya çalışanlara ancak bir sözümüz olabilir: Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye!

Köylünün çektiği video tamamı seyredilse bu durum anlaşılacak. Biz muhtara yardımcı olmak istedik. Ama lafı döndürüp siyaset yapmaya çalıştılar.”

Editör: Birinci Editör