Tırnakları uzadığı için yürümekte zorluk çeken ve genellikle ürkekliği ile tanınan yılkı atının imdadına doğaseverler koştu. Doğaseverlerin çabaları sonucunda, atın dağda 20 santimetre uzamış tırnakları testere ile kesilerek tedavi edildi.

Afyon'da o meyveye coğrafi işaret alınacak Afyon'da o meyveye coğrafi işaret alınacak

Olay, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde meydana geldi. Sandıklı Dağcılık ve Doğa Sporları (SANDOS) Kulübü Başkanı Asım Yıldız, doğa keşfi sırasında karşılaştığı yılkı atını yakından inceleyerek sağlık durumunu fark etti. Yıldız, ayak bileğinden sakatlanmış ve bu nedenle hareket edemeyen yılkı atının tırnaklarının uzadığını ve yürümekte güçlük çektiğini gözlemledi. Atın tırnaklarının yaklaşık 20 santimetre uzunluğa ulaştığını gören Yıldız, durumu fotoğraflayarak sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

A W285169 03

Yıldız’ın sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısına Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar ilgi gösterdi. Birçok kişi, atın tedavisi için yardım teklifinde bulundu. Bu tekliflerden biri, atın durumunu gören Yunus Karakuş ve yeğeni Bekir Özdemir’den geldi. Karakuş ve Özdemir, yılkı atına yardım edebilmek amacıyla yola çıkarak atın bulunduğu dağlık bölgeye ulaştı. Tırnakları testere yardımıyla dikkatlice kesen Karakuş, aynı zamanda törpüleme işlemi de gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 santimetre uzunluğa ulaşmış tırnakları keserek atın rahatça yürüyebilmesini sağladı. 

A W285169 01

Asım Yıldız, “Doğa keşfi sırasında karşılaştığımız bu yılkı atının yardımına, ülkemizin birçok bölgesinden yardım teklif eden sevgi dolu ve koca yürekli insanlar bizlere ulaştı. Yılkı atının sağlık durumu, yürümekte zorlandığı ve otlanamadığı için zayıf düştüğü bir dönemdi. Yardımsever vatandaşlar ve ilçemizdeki duyarlı insanlar, hayvana yardım ederek onun tekrar özgürlüğüne kavuşmasını sağladı” dedi.

Editör: Birinci Editör