Ali Babacan'dan dengeleri değiştirecek açıklama Ali Babacan'dan dengeleri değiştirecek açıklama

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yurdunuseven, “Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos Zaferi'yle nihai hedefine ulaşmıştır” dedi. 

Kocatepe’de Büyük Taarruz ile başlayıp 30 Ağustos’da zaferle sonuçlanan Zafer Bayramı kapsamında bir mesaj yayınlayan Yurdunuseven, “Türk Milletinin tarihinde adeta varlık ve yokluk mücadelesinin verildiği önemli dönüm noktasalları vardır. Bunlardan bir tanesi olan ve 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz tarihimizde önemli dönüm noktalarından birisidir.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dizelerinde dile getirdiği ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ sözlerinin tamda karşılığını bulan ecdadımız şanlı bayrağımız altında ilelebet hür ve bağımsız nesiller yetiştirmek adına Kocatepe’de, Çiğiltepe’de, Dumlupınar’da ve aziz vatanın her bir köşesinde onca imkansızlıklara rağmen canını ve kanını seve seve feda etti ancak bu toprakları küffara yar etmedi çok şükür” dedi. 


Yurdunuseven, “Bizler bugün şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz topraklara hizmet edebilme fırsatı bulmuşsak bu Kocatepe’den Dumlupınar’a kadar düşmanı önüne katıp denize döken atalarımız sayesindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında Kocatepe’den başlayan zafer, Türk milletinin kaderini yeniden yazıldığı gündür. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlık aşkımızın ve vatan sevgimizin simgesidir. Büyük Taarruz, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası, Türk milletinin esaret altında yaşamaktansa, özgürlüğü için savaşmayı tercih ettiğinin en büyük kanıtıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan bu büyük harekât, milletimizin azim ve kararlılıkla, emperyalizme karşı duruşunun en somut ifadesidir. Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos Zaferi'yle nihai hedefine ulaşmıştır. 


Zafer Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını ve hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Editör: Birinci Editör