Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Okumuş  basının üniversite camiası için önemine değinerek: "Basın  elimiz ayağımız bizim dışarıya açılan yüzümüz gerek üniversitemiz adına hem yerel hemde ulusal anlamda bilgilerin aktarılması önemli “ dedi.

“Üniversitemiz basının desteğini her zaman gördü”

Okumuş: "Basın üniversite iş birliği anlamında AFSÜ’nün basının desteğini kurulduğu günden bu yana gördüğünün anlatarak; biz üniversite olarak kurulduğumuz günden bu yana altı yılı geride bıraktık bu süre içinde basının desteği ile daha güzel işler başaracağız” dedi.

FİZİK TEDAVi HASTANESİNİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ 

 Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak sağlık yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Rektör Prof.Dr. Okumuş: "Temmuz ayının üçüncü haftasında hastanemizin temelini tüm ekonomik zorluklara rağmen atacağız, çok güzel süprizlerimiz var” dedi.

“Türkiye’nin en modern  mantar üretim tesisini açacağız”

Bölgeye Zafer Kalkınma ajansı ile birlikte  Türkiye’nin en modern mantar üretim tesisini açacaklarını ifade eden Okumuş: "AFSÜ olarak Türkiye’nin en modern mantar üretim tesislerinden birini açacağız “ dedi.

“Çocuk bloğumuz tamamlandı”

Rektör Prof Okumuş AFSÜ’nün gün geçtikçe büyüdüğünün altını çizerek, “Yapmış olduğumuz üç kattan oluşan çocuk bloğumuzu tamamladık önümüzdeki günlerde çocuk bloğumuzun açılışını gerçekleştireceğiz “ dedi. 

Dünyanın gözü Afyon'da olacak Dünyanın gözü Afyon'da olacak

“TEMMUZ AYINDA BASINLA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Prof. Dr. Okumuş AFSÜ olarak basınla her dönem ilişkilerinin sıkı bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, “Niyetimiz temmuz ayının üçüncü haftasında basın mensuplarımızla bir araya gelerek projelerimizi siz değerli basınımızla paylaşmak” dedi.

AFSÜ AKÜ’DEN AYRILARAK KURULDU

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş AFSÜ’nün üniversite sıralamalarındaki yerine değinerek, "Başlangıçta AFSÜ sıralamalarda yok diye çok eleştirilmiştik.Bu duruma daha önce açıklık getirmiştim. Bildiğiniz gibi AFSÜ Afyon Kocatepe Üniversitesinden ayrılarak kurulan bir üniversite bu nedenle daha önce hocalarımızın yaptığı tüm bilimsel yayınlar Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yayını sayılıyor bu nedenle bilimsel puanlarda Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne gidiyor” dedi.

“Bu sene ilk defa uluslararası sıralamaya girdik”

Rektör Prof. Okumuş AFSÜ’nün bu sene büyük bir başarıya imza atarak ilk defa üniversiteler arasında uluslararası  düzeyde kendine yer bulduğunu ifade ederek; “AFSÜ olarak bu yıl uluslararası sıralamada kendimize yer bulduk. AFSÜ olarak son on yılda kurulan genç üniversiteler içinde zirveyi kaptık.” Dedi.

“DIŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZ 91 ÜNİVERSİTE ARASINDA 8. SIRADA”

 Rektör Prof. Dr. Okumuş AFSÜ olarak büyük başarılara imza attıklarının altını çizerek, “Diş Hekimliği Fakültemiz Dişte Uzmanlık Sınavı (DUS)’ta doksan bir üniversite içinde sekizinci sırada yer alarak  büyük bir başarıya imza attı” dedi. 
Prof Okumuş AFSÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen bölgenin kısa zamanda sağlık üssüne dönüştüğünün altını çizerek, "AFSÜ bir yandan akademik olarak sıralamalarda yerini alırken diğer yandan bölgenin sağlık üssüne dönüşmüş durumda” dedi Rektör Okumuş hastanelerine gelen hasta profilini değerlendirerek,  "Afyonkarahisar’ın kavşak noktası olması nedeniyle en çok travma hastası profiline sahip hastalara hizmet veriyoruz” dedi.

“ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLAÇ ÖN LABORATUVARUNU KURUYORUZ”
Prof Dr. Okumuş AFSÜ’yü bilimsel anlamda bir üst haline getirmek için uğraştıklarının altını çizerek, “AFSÜ olarak Türkiye’nin en büyük ilaç ön araştırma laboratuvarını şu an bitirmiş durumdayız  biyo yararlılık ve biyo eşdeğerlik anlamında Faz 1 çalışmalarını Türkiye’de ilk defa merkezimizde  yapıyoruz” dedi.
Okumuş Biyo yararlılık ve biyo çeşitlilik noktasında Türkiye’de bir ilk olacak merkezinin cihaz ihtiyacının Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte alındığını ifade ederek “Merkezimizin teknolojik  cihazları için bakanımızdan söz aldık teknolojik cihazların yarısını karşılayacaklarını bildirdiler merkez gittiğinde Türkiye’nin en büyük araştırma merkezi olacak” dedi.

“Üniversite Sanayi işbirliği olmazsa olmaz”
Ziyarette konuşan Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk üniversite sanayi iş birliğinin önemine değinerek, "Afyonkarahisar’da bu tür yatırımlar ile üniversite sanayi işbirliği ile sağlık vadisi gibi projelerle sağlık alanında gerek ilaç üretimi gerekse ilaç  tedariği noktasında Ankara İstanbul gibi büyük illerle yarışacak kavşak noktasında bir il olma özelliği gösteriyor” dedi.

Editör: Birinci Editör