ANDA ekibi Frig Koşusunda ANDA ekibi Frig Koşusunda

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Burcu Köksal başkan seçildiktan sonra bürokrasi eliyle kuşatılmaya çalışılması iddiaları vatandaşın tepkisinie neden oldu.

Belediye'nin icra takipleriyle iş yapamaz hale getirilmesine iddialarına dair ikinci olay da Devlet Su işleri ile ilgili...

Afyonkarahisar Belediyesi'nin, Akdeğirmen Barajı nedeniyle 2009-2022 döneminde DSİ'ye 65 milyon TL borcunun biriktiği, bu borcun Burcu Köksal'ın  belediye başkanı seçilmesiyle icra yoluna gidildiğ iddia edildi.

Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in biriken bu borcun ödenmesi için, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile 10 yıllık bir protokol imzaladığı, bu protokelle her yıl nisan ayında 6 milyon 800 bin TL ödeneceğiü ancak ödeme yapılmadığı belirtiliyor.

Burcu Köksal başkan seçildiğinde ise bu borcu da kucağında bulduğu iddia ediliyor.

Bu aşamada devreye giren DSİ'nin daha önce imzalanan 10 yıllık süreyi 5 yıla düşürmek için baskı kurdukları, Başkan Burcu Köksal'ın "6 milyon 800 bin TL Afyonkarahisar Belediyesine tahakkuk ettiilmiş. Biz de bunu ödüyoruz. Şimdi neden 10 yılı 5 yıla düşürmek istiyorsunuz?" diyerek DSİ'ye tepki gösterdiği belirtiliyor.

Başkan Burcu Köksal'ın çevre illerde, DSİ'nin böyle bir uygulaması olmamasna rağmen Afyonkarahisar Belediyesine böyle yapmasının "Sadece CHP’li olduğumuz için bize yapıyorlar" diyerek tepki gösterdiği bildiriliyor.

"Devletin partisi olmaz. Herkese eşit olmalıdırlar." diyen Başkan Burcu Köksal, AK Parti milletvekillerinin bürokrasiden baskıyı çekmelerini istedi.

Editör: Birinci Editör