Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki toplu tüketim işletmelerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, bu denetimlerde özellikle gıda güvenliği ve halk sağlığı konularında inceleme yaptı. Denetimlerin hedeflerinden biri, toplu tüketim işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarının kalitesiydi. Ekipler, yağların sağlıksız olup olmadığını tespit etmek için polar madde ve asit sayısı gibi önemli parametrelerin ölçümünü yapmak amacıyla numuneler aldı.

A W281266 03

Halk sağlığını tehdit edebilecek sağlıksız yağların kullanımını önlemek ve işletmelerin gıda güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde alınan yağ numuneleri, ileri laboratuvar testlerine tabi tutulacak ve mevzuata aykırı bulunan veya sağlık açısından risk taşıyan yağların kullanımı derhal durdurulacak. Ayrıca, gıda güvenliği standartlarına uymayan işletmelere yasal yaptırımlar uygulanacak ve gerekli düzeltici tedbirlerin alınması sağlanacak.

Afyonkarahisar Barosunda seçim heyecanı başladı!.. Afyonkarahisar Barosunda seçim heyecanı başladı!..

Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürü Özkan Parlak, sağlıklı gıda tüketimini güvence altına almak amacıyla denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirterek, toplu tüketim yapılan her işletmede hijyen ve kalite standartlarının titizlikle takip edildiğini vurguladı.

Editör: Birinci Editör